På onsdag 2 augusti är det dags för Örebro Syrianska att fortsätta sin resa i Svenska Cupen. Den här gången är det Karlstads BK som står för motståndet. Vinnaren från detta möte kommer i den andra omgången att få möta ett lag från Superettan eller Allsvenskan.

Syrianska kommer från en jobbig förlust mot Linköping. Laget var väl så bra som sina motståndare, men fick ändå lämna planen utan poäng. Trots en hel del chanser lyckades inte laget spräcka nollan och har nu spelat tre raka tävlingsmatcher utan att göra mål. Med den kvalitet som finns i Syrianskas offensiv bör det dock bara vara en tidsfråga innan målskyttet lossnar igen, förhoppningsvis redan på onsdag. Till onsdagens match finns det inte heller några nya skador eller avstängningar att rapportera om.

Motståndarna Karlstads BK spelar i Division 2 Norra Götaland och placerar sig på en tredjeplats i tabellen, en poäng från kvalplats. I lagets senaste match mot Grebbestad spelade man 0-0. En match där Karlstad, enligt klubbens egna matchrapport, var det bättre laget och borde gjort mål på någon av de chanser som man skapade.

Med tanke på vilka matcher de båda lagen kommer ifrån lär det vara två målsugna lag som drabbar samman på onsdag. Matchen spelas på Örnsro IP och startar klockan 19.00.

Loading

Mattias Kurt
augusti 1, 2017