I den 15:e omgången av division 2 mötte Örebro Syrianska under lördagen FC Linköping City hemma på Örnsro IP. Trots bra spel från Örebro Syrianska tog FC Linköping City hem tre poäng efter ett sent segermål i andra halvlek.

Örebro Syrianska pressade på bra och skapade chanser, bla stod Linköpings målvakt för en riktig klassräddning i andra halvlek. Matchen var i övrigt en ganska jämn historia där Linköping började starkt i första men där Örebro Syrianska jobbade sig in i matchen. En jämn första halvlek men det var Örebro Syrianska som skapade dem farligaste målchanserna där Linus Lamu och Martin Alp hade två bra lägen.

FC Linköpings Felipe Reidler De Moraes var den som pangade in matchens enda mål i match minut 66 i andra halvleken. Det var en av få Linköpingchanser som resulterade i matchens enda mål. Örebro Syrianska fick ett gyllene läge att kvittera på övertid men Basel Gorgis frispark från 20 meter styrdes i muren och smet strax utanför stolpen.

Förlusten innebär att Örebro Syrianska bara tagit två poäng på de fem senaste matcherna. Senaste trepoängaren kom i den uppskjutna urladdningen mot Boo för nästan två månader sedan, en match som slutade 6–0.

Nu väntar Svenska cupen mot Karlstad BK på onsdag 19.00

Loading

Mattias Kurt
juli 29, 2017