På ett soligt Örnsro IP tog Örebro Syrianska emot Karlstad BK i Svenska Cupens första omgång. En match mot ett lag från Superettan eller Allsvenskan väntade vid seger. Matchen slutade 2-2 efter fulltid och fick avgöras på förläggning och straffar, där Karlstad tyvärr gick segrande ur duellen.

Matchen inleddes jämnt men det var Örebro Syrianska som skapade de farligaste målchanserna. I den 18:e matchminuten kom 1-0 via Miran Adulrahman som lugnt placerade in bollen bakom Karlstads-målvakten. Innan Karlstad BKs kvittering hade Zana Can chansen att utöka ledningen till 2-0 via en hörna, men försvaret i Karlstad lyckades rensa bort bollen i sista stund. Karlstad kvitterade sedan på en hörna i den 37e matchminuten. 1-1 resultat stod sig till halvtid.

I den andra halvleken dröjde det inte länge tills bortalaget lyckades göra 1-2 i den 48:e matchminuten. Det dröjde det till den 65:e matchminuten innan Basel Gorgis kunde trycka in kvitteringen för Örebro Syrianska. Karlstads BK fick sedan Oskar Alvers utvisad, vilket gjorde att Syrianska kunde öka trycket mot motståndarmålet. Laget hade till och med en boll inne, men linjedomaren vinkade tyvärr bort målet.

När förlängningen blev mållös krävdes det straffar för att skilja lagen åt. Där var KBK starkare och gick segrande ur matchen.

Resultatet innebär att Karlstad BK går vidare till omgång 2. Örebro Syrianska gratulerar Karlstad BK till avancemanget och önskar klubben fortsatt lycka till i turneringen.

Loading

Mattias Kurt
augusti 2, 2017