Örebro Syrianska besegrade under helgen Huddinge på bortaplan med 3-1 och bröt därmed förlustsviten på två matcher. Matcherna tidigare har Syrianska spelat jämbördigt om inte bättre en motståndarlagen men ändå inte med sig några poäng, under helgens match var det ytterligare än jämn kamp mot Huddinge där Syrianska återigen var det något bättre laget, därför var det väldigt skönt och rättvist att man fick med sig de tre poängen hem.
Syrianska öppnade matchen bäst och Linus Lamu, som var tillbaka efter avstängning, gjorde både 1-0 och 2-0 till Syrianska i mitten av första halvlek. Huddinge var ett par gånger om nära att kunna reducera i slutet av den första halvleken men en storspelande Dildar Caliskan i målet höll ställningen till 2-0 in i halvtidsvilan efter ett par ytterst kvalificerade räddningar.

Andra halvlek öppnade Syrianska bra och Martin Alp kunde efter en fin passning av Rabi Mourad snyggt placera in bollen till 3-0. I slutet av halvleken föll laget tillbaka och Huddinge satte laget i press, men man kom inte närmare än en 3-1 reducering på straffspark.

En förlösande skön seger och härnäst i serien väntar nu Haninge hemma på Örnsro IP på lördag kl 16:00. Innan dess är det final i kvalet till Svenska Cupen där vi gästar Rynninge på onsdagen kl 19:00 på Grendjärvallen.

Loading

Mattias Kurt
maj 13, 2017