Under lördagseftermiddagen står omgång sex på programmet och bortamöte mot Huddinge IF. Trots förlust senast mot Sleipner gjorde Syrianska en spelmässigt bra prestation som man tar med sig in till lördagens match när man reser till huvudstaden. 

Till lördagens match är Linus Lamu åter aktuell för spel efter avstängningen från premiärmatchen och detsamma gäller Anel Coralic som missade matchen senast pga tre gula kort. Ett avbräck är dock att lagkapten Basel Gorgis missar matchen då han drog på sig sitt tredje gula kort för säsongen mot Sleipner. Dessutom missar även Michael Stewart pga skada. 

Under fredagseftermiddagen laddar Syrianska upp med ett lätt pass på träningsanläggningen och efter det bör ledarteamet ha klart för sig vilken matchtrupp som reser till Stockholm under lördagen. 

Huddinge IF och Syrianska har aldrig tidigare drabbats samman i seniorsammanhang och det blir en ny bekantskap att stifta. Huddinge var ifjol länge med i toppstriden om vilket lag som skulle ta kvalplatsen till division ett men lyckades inte ta den då FC Linköping City var strået vassare. För Huddinges del saknas anfallaren Fayia Kobba Jr som är avstängd efter tre gula kort. Däremot är Bonny Beingana tillbaka efter skadebekymmer som gjort att han missat dem inledande matcherna.

Matchen spelas kl 14:00 på Källbrinks IP 1.

Loading

Mattias Kurt
maj 12, 2017