När Svenska Cupen-kvalet nu går in sitt slutskede väntar evig ära och en biljett till omgång 1 av Svenska Cupen. Under onsdagen åker Örebro Syrianska återigen för att bortaspela mot seriekonkurrenten Rynninge IK. 

Efter några matchtäta dagar fick Syrianska efter helgens sköna seger borta mot Huddinge hela fyra dagars vila innan man på onsdag tar sig an Rynninge på Grenadjärvallen.
Syrianska slog ut IFK Kumla förra veckan i cupen med hela 3-0 på bortaplan. Särskilt kul är att unge George ”Jojo” Afram (född -02) spelade 90 minuter när han fick chansen på en av ytterplatserna. George gjorde det imponerande bra och visar varför han är en av Sveriges största talanger. Noterbart är även att både Gabriel Abrahamsson (född -01) och Sami Berhe (född -01) fick göra tävlingsdebut, där Sami mot slutet hade en god möjlighet att utöka slutresultatet men Kumla-målvakten stod för en bra räddning.

Rynninge har startat säsongen ganska övertygande men åkte på en storförlust senast med 7-2 borta mot IK Sleipner. I kvalet till Svenska Cupen slog man ut Karlslund IF genom att vinna med 3-1 på Karlslund Arena.

Segraren i onsdagsfinalen går in i Svenska Cupen 17/18 omgång 1, där samtliga 64 lag har kvalificerat sig regionalt. Omgång 1 ska ha spelats senast 2 augusti.

I omgång 2 går SEF-lagen in (32 lag från Superettan och Allsvenskan), denna omgång spelas 23/24 augusti. Segrarna i omgång 2 går sedan vidare till vårens gruppspel.

Loading

Mattias Kurt
maj 16, 2017