Seriekonkurrenterna Syrianska och Assyriska drabbar samman i årets första derby under onsdagskvällen, en match där viktiga poäng står på spel. En rödgul trepoängare skulle innebära ett kliv bort från bottenträsket i division 2 och självklart är det seger laget går för borta på Mamre IP.

Syrianska kommer från en tung förlust i senaste matchen mot Haninge. På Örnsro tog Syrianska ledningen när Martin Alp snyggt kunde bicykleta in bollen till 1-0. Haninge kvitterade dock och kunde sedan ta med sig samtliga poäng hem. Skadeläget i truppen har oroat en del den senaste tiden men nu verkar det i alla fall som om ett par frågetecken rätats ut. Linus Lamu är osäker till spel då han ådrog sig en sträckning senast mot Haninge, klart är dock att försvararen Michael Stewart åter är tillgänglig för spel. Även Amar Bukva är tillbaka efter sin avstängning senast. 

Assyriska IF Norrköping går under onsdagskvällen in för ett derby som, likt för Syrianska, har stor betydelse. Den 40-årsjubilerande klubben har inlett säsongen med fem förluster och vill ta årets första seger och vill hitta till vinnarspåret. För närvarande placerar sig klubben sist i tabellen med endast två poäng. 

Lagen möttes senast 2015 där första mötet slutade med ett oavgjort resultat, nästan över 1200 personer hade då sökt sig till Örnsro IP för att se den heta drabbningen. I den andra drabbningen gick Assyriska IF Norrköping segrade.

Loading

Mattias Kurt
maj 23, 2017