Viktiga poäng stod på spel i derbyt mellan Assyriska IF Norrköping och Örebro Syrianska IF på Mamre IP. Efter en jämn och intensiv match var det till sist Örebro Syrianska som stod som vinnare.

Ca 500 åskådare var på plats när Assyriska IF Norrköping och Örebro Syrianska IF, som båda ligger i botten i division två Södra Svealand, jagade viktiga poäng i jakten på säker mark i tabellen. Det var bortalaget Örebro Syrianska som satte gasen i botten direkt och kom till ett par chanser. Trion längst fram med Martin Alp, Amar Bukva och Anel Coralic såg till att hemmalaget fick jobba en hel del under matchens inledning och det fina arbetet skulle även ge utdelning.

I den 29:e matchminuten gick Anel Coralic ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Martin Alp gjorde inget misstag och kunde snyggt placera in bollen till 0-1. Ett resultat som stod sig till halvtid. I den andra halvleken dröjde det till den 82:a minuten innan Amar Bukva kunde punktera matchen med sitt 0-2 mål. Efter målet tog Assyriska tillbaka kommandot, men trots ett stort bollinnehav lyckades inte hemmalaget spräcka sin nolla och matchen slutade således 0-2. Vi vill även passa på och tacka för det fantastiska stöd vi fick av Gefe Norrköping. Nu väntar Örebroderby för Syrianska, då hoppas vi att Gefe Örebro är på plats.

Loading

Mattias Kurt
maj 24, 2017