Syrianska har hittat formen med avancemang i cupen och seger senast mot Huddinge. De rödgula är inne i en period med tätt matchande och redan under lördagen väntar IFK Haninge som gästar Örnsro IP. 

Sex inspelade poäng under de fem inledande omgångarna är ett godkänt facit för Syrianska som även har en match mindre spelad. Med lite flyt kunde ytterligare någon – eller ett par – poäng ha räknats in men laget får ändå vara nöjda med poängskörden.

1-3-segern mot fjolårets trea Huddinge IF senast imponerar på många sätt. Huddinge är ett erkänt svårspelat lag på sin hemmaplan, mot Syrianska skapade man några chanser i slutet och en av dem gick in via straff. De rödgula har verkligen hittat rätt i sitt försvarsspel och det är just defensiven som skördat framgång under säsongsinledningen. 

Syrianska har haft skadebekymmer, men läget börjar ljusna. Försvararen Michael Stewart är tillbaka och även lagkaptenen Basel Gorgis är tillbaka efter sin avstängning senast då han ådrog sig sitt tredje gula kort. 

Lördagens motståndargäng – huvudstadslaget IFK Haninge – är ett av de mer namnstarka i Division 2 Södra Svealand. Många spelare har meriter från spel på betydligt högre nivå än fjärdeligan, där man bland annat har guldskovinnaren från 2015, Özgur Yasar, som då vann skytteligan med sina trettio mål.

Haninge kommer även dem från en 3-1 seger, då man på hemmaplan vann derbyt mot Boo FK. Laget har skrapat ihop nio poäng och placerar sig strax före de rödgula i tabellen.

Loading

Mattias Kurt
maj 19, 2017