Örebro Syrianska kunde efter straffar ta sig vidare i Svenska Cupen och är därmed klara för omgång 1 av Svenska Cupen 17/18. Syrianska besegrade under onsdagskvällen Rynninge IK via straffar. Det var en hård strid som utkämpades på Grenadjärvallen, en strid som Syrianska gick segande ur med minsta möjliga marginal.

Matchen var ganska jämn under 90 minuter. Rynninge öppnade matchen genom att ta ledningen ganska tidigt, där Haris Karhamet kunde sätta bollen efter målvaktsretur av Vlad Mitev. Det dröjde ganska länge innan Syrianska kunde kvittera, kvitteringen följdes sedan upp av ett ledningsmål i halvlekens sista minuter. Båda målen gjordes av Amar Bukva, som först nickade in ett inlägg och sedan snyggt lobbade in bollen över en utrusande Rynninge-målvakt.

Tio minuter in i den andra halvleken kunde dock Rynninge kvittera och 2–2 stod sig matchen ut. Matchen gick därmed till straffar. Där gick Syrianska segrande ur dramat och går nu vidare till omgång 1 i Svenska Cupen. Omgång 1 ska ha spelats senast 2 augusti.

Loading

Mattias Kurt
maj 17, 2017