Syrianska befinner sig i en period som innehåller dubbla derbyn på en vecka. På söndagen väntar ett nytt hemmaderby mot en lokalkonkurrent, då IFK Kumla som gästar Örnsro IP.

Efter en jämn och intensiv match senast mot Assyriska var det till sist Örebro Syrianska som stod som vinnare. Martin Alp satte 0-1 och Amar Bukva fastställde resultatet till 0-2 med knappa kvarten kvar och tre viktiga poäng kunde inkasseras. 

Under söndagen väntar ett nytt derby för de rödgula som får besök av ”grannen lite längre ner på gatan”, IFK Kumla. Syrianska har lyckats reda ut de flesta av sina skadebekymmer och har under veckoslutet haft en mer eller mindre fulltalig trupp i träning.

Räkna med ett revanschsuget rödgult lag som kommer till spel på Örnsro IP för att visa hemmapubliken sin rätta sida.

Söndagens motståndare IFK Kumla – från ”fel” sida motorvägen – stod för en minst sagt succéartad start. Efter några inledande segrar har laget de senaste matcherna sätt sämre ut då baklängesmålen trillat in i jämn takt. Kumla under ledning av huvudtränare Ted Waltersson-Larsson har inte vunnit på tre matcher, räkna med att Kumla är sugna på att bryta den sviten i söndagens derby.

Loading

Mattias Kurt
maj 27, 2017