Örebro Syrianska tog under söndagen en blytung seger mot lokalkonkurrenten IFK Kumla. Stor matchhjälte blev Amar Bukva efter att ha avgjort matchen med sitt 3-2 mål i den 96:e matchminuten. 

Efter vinsten mot Assyriska senast gick Syrianska in till söndagens match med ett gott självförtroende. Det var dock IFK Kumla som inledde matchen bäst och kunde göra 0-1 redan efter 8 minuters spel. Syrianska tog sig sedan in i matchen och skapade några chanser, däribland en nick i ribban. Men istället för en kvittering från Syrianska kunde Kumla sätta 0-2, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken höjde Syrianska tempot ytterligare och pressade under stora delar av halvleken ner IFK Kumla. Till slut gav det också resultat när Amar Bukva en bit in i halvleken kunde reducera till 1-2. Efter reduceringen följde en kavalkad av missade målchanser för Syrianska, trots ett massivt spelövertag lyckades inte laget få in bollen. Situationen skulle dock förändras när Michael Brady Stewart till slut kunde nicka in 2-2 på tilläggstid. Syrianska var dock inte nöjda där och forcerade för ett segermål. I den 96:e matchminuten kom också 3-2 genom Amar Bukva, och glädjen var enorm på Örnsro IP.

Nu väntar några matchfria dagar för Örebro Syrianska innan laget tar sig an Motala AIF FK på bortaplan lördagen den 3:e juni. Vi vill också passa på och tacka alla supportrar som kom och stöttade laget under söndagens match.

Loading

Mattias Kurt
maj 28, 2017