Efter förlusten senast i derbyt mot Rynninge är det återigen dags för hemmamatch på Örnsro IP där laget är oerhört svårslaget. Under lördagseftermiddagen gästas de rödgula av IK Sleipner – ett möte där Syrianska vill hitta tillbaka till vinnarspåret.

Derbyt mot Rynninge IK i förra omgången var en match där Syrianska var det bättre laget i de första 60 minuterna men där laget brast spelmässigt den sista halvtimmen vilket blev avgörande för matchens utgång där Rynninge vände ett underläge till seger.

Till matchen under lördagen har laget skakat av sig den svaga prestationen i andra halvlek och det är nya tag som krävs inför hemmamötet mot tabellsexan IK Sleipner. Olyckligtvis får man klara sig utan Anel Coralic som drog på sig ett tredje gult kort och även Linus Lamu som är fortsatt avstängd även denna match (tillbaka till cupderbyt nästa vecka dock). I övrigt har huvudtränare Barsaum Cicek en fulltalig trupp att tillgå.

IK Sleipner stod som seriesegrare 2015 i division 2 men sejouren i division 1 blev kortvarig när steget upp blev för stort och laget åkte ner igen. Sleipner har dock byggt om i laget och man har fått till ett högintressant lagbygge. Laget var topptippade på förhand och man har endast en förlust under de inledande fyra första omgångarna.

Loading

Mattias Kurt
maj 5, 2017