Örebro Syrianska föll tungt i årets första derby mot Rynninge IK efter att Mirza Basic rullat in segermålet för gästerna i den 78:e matchminuten. Trots ett större spelövertag merparten av matchen och en ledning i början av andra halvlek så inkasserar laget årets andra förlust. Det var nästintill samma manskap som Barsaum Cicek ställde upp med senast i segermatchen mot Södertälje FK med undantag av Kenny Mathisen som saknades av familjeskäl.

När domare blåste igång matchen fick vi se ett Syrianska som direkt tog tag i spelet och det dröjde inte många minuter innan Syrianska skapade matchens första möjligheter. Trots ett par vassa chanser gick första halvlek mållös.

Den andra halvleken inleddes på samma vis som den första avslutats med ett spelförande Syrianska. Syrianska kunde tidigt i andra halvlek utnyttja en felpass i Rynninge och efter en snabb omställning såg Martin Alp till att servera Anel Coralic som säkert avslutade i ett fritt läge. till att Martin Alp, serverade Anel Coralic öppet mål och kunde ta ledningen med 0-1. Rynninge lyckades därefter både kvittera och avgöra matchen till sin favör. Inte fullt logiskt, men det gäller att tillvarata på sina möjligheter, vilket Rynninge gjorde under lördagen.

Syrianska behöver hitta vinnarformen igen och det har man möjlighet till redan nästa vecka när Sleipner gästar Örnsro IP. Matchen spelas på lördagen den 6e maj kl 16:00 på Örnsro IP.

Loading

Mattias Kurt
april 30, 2017