Ösregn, svinkallt – och en tung förlust i baken. Örebro Syrianska hade ingen rolig lördag. Örebro Syrianska var tre poäng före Sylvia inför lördagens möte på Nya Parken. Ett försprång som nu är uppätet efter att hemmalaget gjort matchens enda mål, genom Jonatan Wiberg, i den första halvleken.

Sylvia har ett samarbete med allsvenska IFK Norrköping och kan förstärka med några spelare till varje match. Mot Syrianska spelade superrutinerade Mathias Floren mittback och på bänken inledde Rynningefostrade Tidjani Diawara samt Tesfaldet Tekie.

– Jag tycker att det var en jämn match. Vi skapade lägen i första halvlek men var för ineffektiva. Med lite bättre skärpa kunde vi då ha gjort två mål, bland annat missade vi ett friläge, säger Syrianskas tränare Barsaum Cicek.

I Syrianska debuterade nye fransmannen Malik Abdelmoula som spelade centralt på mittfältet. – Han gjorde en godkänd match. Han kommer att komma in i det ju längre tiden går, säger Cicek. Lånet från Forward, Martin Alp, är spelklar först till nästa match.

Loading

Mattias Kurt
juli 26, 2015