Ett Örebro Syrianska som kommer från tre oavgjorda resultat från de tre senaste omgångarna visade att ville bryta på den negativa trenden. För motståndet stod topplaget Strömtorps IK och det skulle visa sig bli ett händelserikt möte lagen emellan. Men mitt i den ekonomiska turbulensen vann Örebro Syrianska första matchen efter uppehållet.

Ett ganska dåligt publiksnitt hade letat sig till Örnsro IP för att se mötet mellan Örebro Syrianska och Strömtorps och publiken hann knappt bänka sig innan matchen inleddes i ett högt tempo. Redan i den första minuten så avslutar bortalaget med ett skott som Patrik Lindberg räddar utmärkt. Det dröjde inte länge till då Örebro Syrianska tog över spelet helt och kunde rada på flera målchanser och det skulle ge resultat direkt efter ett bra spel hela vägen, många fina kombinationer. Alen Rastoder tar bollen på bröstet, chippar över spelaren och reserverar den till Fedja Jelecak som tar ner den och skjuter i bortre.  Trots en 1-0 ledning var det oerhört nära vid flera tillfällen att utöka ledningen så blev det inga fler mål innan paus och hemmaledning höll i sig halvleken ut.

Den andra halvleken inleddes likt den första men nu var det Örebro Syrianska som var snäppet vassare framåt. David Zeito hade ett friläge men fick inte riktigt ordning på avslutet som letade sig utanför. Till mestadels bestod matchens sista 45 minuter av ett hemmalag som jagade en 2-0 ledning samtidigt som Strömtorps IK fick en chans som Patrik Lindberg gör en kanon räddning på som nuddar ribban. Ju längre matchen led så kändes det som om att Örebro Syrianska skulle få med sig tre viktiga poäng. Även inbytte Adad Hanna fick ett superläge som kunde punktera matchen men regnet som föll ner ville annat då bollen drog sig mot inspark. En ganska bra match från Örebro Syrianskas sida då man skapade flera målchanser samt ett riktigt bra spel.