Det satt hårt inne. Men Örebro Syrianska lyckades till slut vinna mot Örebro SK med 6–4 (0–1) i semifinalen av Distrikts Cupen. Man kostade till och med på sig att missa en av de fyra handikapp straffarna.

Örebro SK tog kommandot i matchen, satte 0-1 efter drygt 35 minuten. Återigen ägde Örebro SK en stor majoritet av bollinnehavet och ångade på. För Örebro Syrianskas del så fick man inte alls till det i första halvlek.

I den andra halvleken valde Örebro Syrianska att lägga alla sina handikappstraffar. Man satte då tre av dessa. In på den andra halvleken kunde Basel Gorgis mycket vackert trycka in 4–1 på frispark. En målkavalkad avslutade sedan matchen genom att Örebro SK reducerade 4-3 , men Örebro Syrianska höll undan och kunde trycka in 5-3, 6-3 genom Mubarak Nyende och Fedja Jelecak trots att Örebro SK gjorde 6-4 i slutet kunde Örebro Syrianska avancera till final i distriktscupen.

– Vi är glada för avancemanget till distrikts cup finalen. På ordinarie speltid förlorar vi matchen med 4-3 där vi får med oss tre mål framåt mot ett ganska starkt u21 som Örebro SK har. Det vi får med oss är absolut de tre målen som vi gjorde framåt men fyra mål som vi får bakåt som inte är godkänt, vi måste börja titta noggrannare på försvarsspelet och rätta till det. Från vår sida är första halvlek absolut inte den bästa, vi hittade inga bollar i djupet bakom dem samt ett ganska slarvigt passningsspel. Men i andra halvlek skapade vi många chanser bakom deras försvarsspel och då kom målen. Men samtidigt var detta en bra värdemätare för oss, säger Håkan Juhlin 

Loading

Mattias Kurt
mars 6, 2012