Örebro Syrianska stod för en av de sämre insatserna denna säsong när man fick se sig besegrade av SK Sifhälla med 4-1. Man fick inte alls spelet att stämma och på många håll såg det rent utav lojt ut på planen.

Hemmalaget var också de som spelade bäst, låg tätt i sina markeringar och ägde till stora delar mittfältet i den första halvleken. 1-0 kom på nick i den 16:e minuten efter att två rödgula gubbar gått bort sig i försvarsspelet. 2-0 föll i den 43:e minuten efter ett snyggt och ottagbart skott.  Örebro Syrianska hann med att bränna ett par lägen innan pausvila, bland annat i form av ett friläge för Zana Can.

I den andra halvleken började Örebro Syrianska bra och kunde två minuter in i halvleken reducera genom nick av Zana Can. Örebro Syrianska fick ny energi efter målet och hade en kort period av bra spel innan man återigen föll in i gamla mönster med enkla felpassningar och okoncentration. När 20-30 minuter återstod av matchen så försökte man fylla på med mer offensiv kraft från bänken i form av Hamid Sadid, Johan Bugday och Razak Ouro Nimini. Samtidigt började man lyfta in långbollar mot Sifhällas backlinje – utan lycka. Istället kunde Sifhälla mitt i jakten både göra 3-1 och 4-1 vilket avgjorde matchen.

Örebro Syrianska IF visade ingen större vilja denna dag och missade i och med förlusten att återta ledningen i tabellen.  Två matcher återstår av säsongen.