Örebro Syrianska fick ett 2-2-resultat med sig hem inför returmatchen på söndag mot Spårvägens FF. Det får anses vara ett mer än godkänt resultat som ger laget ökade chanser att nå den andra kvalomgången.

På Skarpnäcks Sportfält samlades människor för att beskåda det första av två möten mellan hemmalaget Spårvägens FF och Örebro Syrianska IF. Matchen startade i spelglad anda och Örebro Syrianska stod för både spelövertag och målchanser de första 20-25 minuterna. Efter en frispelning av Zana Can i bortalaget så kunde Örebro Syrianska välförtjänt ta ledningen, 0-1. Men Spårvägen skulle lyckas kvittera innan paus. En spelare i Spårvägen trampar igång på kanten och efter lite tilltrassel så hamnar bollen hos en hemmaspelare i straffområdet. Efter ytterligare en passning i sidled så ställs en spelare fri framför Syrianska-målet och bollen rullas sedan enkelt in i mål, 1-1.

Den andra halvleken blev mer av kampaktig karaktär, samtidigt som båda lagen stod för enklare misstag. Vi skulle dock få se fler mål i matchen och denna gång på hörna. Spårvägen slog en väl avvägd hörna som Markus i Syrianskas mål kom lite fel till. Detta utnyttjade en spelare i Spårvägen som från nära håll kunde pricka in 2-1 med huvudet. Efter hemmalagets ledningsmål så visade Örebro Syrianska en stark kämparglöd trots många trötta ben. Efter en situation där Emmanuel Ekeh blev träffad av en brysk glidtackling så tilldelades bortalaget en straff. Zana Can klev fram och sköt samtidigt som Spårvägens målvakt räddade vid vänstra stolproten. Det uppstod dock en retur på vilken Zana Can påpassligt var framme på och kunde från nära håll enkelt placera in bollen som innebar 2-2; vilket också blev slutresultatet.

Örebro Syrianska IF får nöja sig med ett bra resultat från en match i vilken man totalt sett var det bättre laget. 2-2 är ett bra resultat som ger laget ett bra utgångsläge inför returen hemma på Örnsro IP på söndag.

Matchinfo
Spårvägens IF – Örebro Syrianska IF
Zana Can
Zana Can
Tid: Onsdag 29 sep, KL: 19:30
Plats: Skarpnäcks Sportfält

Loading

Mattias Kurt
september 29, 2010