<--><--><--> <--><--><--> <--><--><--> <--><--><--> <--><--><-->

Örebro Syrianska har haft en lång och kämpig försäsong med småskador och med både upp- och nedkurvor. Nu är det äntligen dags för seriestart efter den tilltänkta men uppskjutna hemmapremiären mot IFK Sunne. Matchen spelas på Behrn Arena då gräsmattan på Lugnets IP ännu inte är i spelbart skick.

Adolfsbergs IK
Det gulsvarta Örebro-laget har under försäsongen mäktat med två vinster, tre oavgjorda och en förlust. Bland annat besegrade man i mars månad seriekonkurrenten IFK Örebro med 2-0. Däremot fick man senare se sig besegrade av division 5-laget Yxhults IK på Behrn Arena med 3-1. Laget har även hunnit kryssa mot division 2-laget Västerås IK (1-1) borta. Förra säsongen så klarade sig Adolfsberg precis från degradering och hamnade till slut på en nionde plats i tabellen.

Adolfsberg – likt Örebro Syrianska – fick sina respektive premiärmatcher uppskjutna vilket betyder att man spelar en senare premiär än resterande lag i serien. Vanligtvis så spelar man sina hemmamatcher på Lugnets IP men på lördag är det alltså andra förutsättningar när konstgräset på Behrn Arena intas.

Örebro Syrianska IF
Örebro Syrianska har blandat resultaten under försäsongen men avslutade fint med två vinster mot IFK Kumla och Karlslunds talanglag – båda huserar i division fyra. Man har lyckats med ett antal starka nyförvärv inför seriestarten som förhoppningsvis ska bära laget mot nya framgångar. Bland annat har Dennis Fransson och Dennis Rosbo anslutit från division 1-laget Karlslund IF HFK. Utöver dessa så har man kryddad med ytterligare försvarare och mittfältare i form av Johan Ruya, Johannes Can, Basel Gorgis, Daniel Delgado, Hamid Sadad och Urban Germany; samtliga med erfarenhet från division 3-spel eller högre divisioner.

Spelet har ju längre försäsongen lidit sett bättre och bättre ut och det kan även vara förklaringen till att man avslutar med två raka vinster. Målsättningen är att hamna i toppen av tabellen när det är dags att summera samtidigt som allt fokus ligger på att ta de tre inledande poäng mot Adolfsbergs IK. Historiskt sett så har Örebro Syrianska IF haft väldigt svårt för att vinna premiärmatcher men det kan alltså ändras mot AIK på lördag. Laget har samtliga spelare i truppen tillgängliga för uttagning till matchen.

Matchinfo
Adolfsbergs IK
– Örebro Syrianska IF
Tid: Lördag 24 Apr, kl 16:00
Plats: Behrn Arena

Loading

Mattias Kurt
april 20, 2010