Jakob Cicek gör på lördag sin femte säsong i Örebro Syrianska IF mot seriekonkurrenterna Adolfsbergs IK.
Jag ska vara med och ta upp laget till div.2,säger Jakob Cicek 

Hur ser du på din tid i Syrianska? Hur tycker du att klubben har utvecklats sen du kom hit?
Det har hänt mycket sedan jag kom till klubben som 17 åring. Styrelsearbetet har utvecklats och personerna som jobbar för dess utveckling sköter arbetet bättre än någonsin.  Idag är jag 21 år och gör min femte säsong för klubben, jag har utvecklats en hel del – inte bara som fotbollsspelare, utan även i det sociala livet.

Ledarrollen hos mig har också utvecklats enormt, vilket dem som har följt min tid i Syrianska kan intyga. Idag känner jag mig inte bara som en spelare i laget utan också som en ledare bland spelarna. Jag är med i spelarrådet som jobbar tillsammans med tränarna och styrelsen för att saker och ting ska bli ännu bättre kring laget. Kommunikationen mellan oss funkar utmärkt.

Vad har du för förväntningar på laget och vad är din personliga målsättning under säsongen?
– Lagets målsättningar, utmaningar samt förväntningar är punkter som vi ständigt diskuterar på våra träffar. Vi har sagt att vi ska finnas där uppe och kriga om platserna till div.2

Mina personliga mål är självklart att spela till mig en plats i startelvan och att vara skadefri. Jag har haft lite strul med ryggen sen tidigare, men jag tror att med en bra försäsong och rehabträning emellan.

Vad är det som talar för Syrianska denna säsong?
– Det som talar för oss i år är att vi i stort sätt har kvar samma lag som förra året. Vi är samspelta och känner varandra i stor utsträckning. Även dem nya spelarna har kommit in i laget väl och dessa killar är inga dåliga nyförvärv.

Vad har du för framtidsplaner med Syrianska IF?
Jag ska vara med och ta upp laget till div.2, sen har jag inte tänkt så mycket på min framtid i klubben.

Känner du av några premiärnerver?
– Ja, premiärnerverna finns och det pirrar i magen lite grann, absolut. Men det är bara bra, det är nu det roliga börjar.

AIK borta väntar i premiären, vad förväntar du dig för matchbild?
– Det är ju premiär. Jag tror att det kommer att bli jämnt i inledningen av matchen. Inget av lagen kommer att bjuda på någonting. Den viktigaste faktorn blir den mentala kampen. Inställningen hos de båda lagen kommer att vara den som fäller avgörandet tillslut.

Lycka till under säsongen Jakob!
– Innan jag tackar för mig så vill jag passa på att skriva en hälsning till alla våra supportrar där ute. Jag är en av få spelare som finns kvar i det laget som vann div4. Det ni gjorde för oss det året är helt oförglömligt. Ni har varit lite frånvarande de senaste åren – kom tillbaka för vi behöver er.  Tack på förhand!

Loading

Mattias Kurt
april 23, 2010