Under lördagseftermiddagen spelades den efterlängtade seriepremiären borta mot Adolfsberg IK . Slutresultatet 2-2 måste Örebro Syrianska vara nöjda med tanke på hur spelet såg ut under andra halvlek samt att man fick klara sig med en man mindre under större delen av matchen.

Örebro Syrianska var laget som tog an spelet redan från start, spelarna var hungriga och pressade ner Adolfsbergs försvar. Redan efter dryga kvarten lyckades Syrianska få in en boll i mål efter att Zana Can fälldes utanför straffområdet och en frispark tilldelades laget. Rabi Moruad tog hand om frisparken som styrdes av försvarare och in i mål, 0-1 för Örebro Syrianska. Efter dryga en halvtimmes spel fick Dennis Fransson rött kort efter att armbågat en Adolfsbergs spelare. Örebro Syrianska fick klara sig med en man mindre resten av matchen.

Adolfsberg började andra halvlek bäst, redan efter 10 minuter kommer dem runt på vänsterkanten med ett inlägg mot främre stolpen som petas in av Adolfsbergs anfallare. Örebro Syrianska spel under andra halvlek var vissa stunder under all kritik, försvaret agerade darrigt och fick inte iväg bollarna men det hindra inte laget att ta ledningen ännu en gång. Emmanuel Ekeh och Rabi Mourad lyckades tillsammans efter ett fint samarbete göra 1-2 till Syrianska med ett tillräckligt välplacerat skott av Rabi strax utanför straffområdet. Olyckligviss kunde inte Syrianska täppa till sista 20 minuterna. Hemmalaget fick till en kvittering efter en frispark som nickades in i slutskedet av matchen och 2-2 var ett faktum.

Men tanke på utvisningen och hur spelet såg ut under andra halvlek skall vi vara nöjda med att vi fick med oss en poäng i matchen.