Basel Gorgis har vart frånvarande från fotbollen ett tag och i år är han tillbaka på allvar och lagkaptenen är full av självförtroende inför mötet med SK Sifhälla.
– Vi skall bara tänka på vårat eget spel och få det att fungera så grejer vi nog 3 poäng, säger Basel 

Efter något års frånvaro från seriespel är du äntligen tillbaka hur kändes det att vara tillbaka?– Kändes grymt, riktigt skönt att vara tillbaka. Det har man sett fram emot. Jag har en hel del kvar till toppform, men det kommer.

Vilka slutsatser har ni dragit efter oavgjort mot Adolfsbergs IK?
– Svår att säga, en premiär kan alltid sluta hur som helst. 2-2 med en man mindre i 60 min på bortaplan tycker jag är godkänt. Men det finns en hel del att jobba på.

Men målet Örebro Syrianska släpper i slut minuterna känns otroligt onödigt, vad kan ni ta med er från denna match och förbättra?
– Onödigt och orutinerat var det. Vi gör en riktigt bra kämparinsats och gör en klockren match i defensiven, från toppforwarden ända ner till backlinjen och målvakt. Så det skall vi ta med oss, det vi måste förbättra är offensiven, vilket vi kommer göra när vi har 11 man på plan.

På söndag väntar nykomlingarna Sifhälla. Hur går tankarna?
– Vi skall bara tänka på vårat eget spel och få det att fungera så grejer vi nog 3 poäng.

Hur kommer matchbilden att vara?
– Sifhälla kommer mestadels att backa hem, försvara och satsa på kontringar, medans vi kommer äga mycket boll och skapa en massa och förhoppningsvis så gör vi ett par framåt.

Loading

Mattias Kurt
april 27, 2010