Örebro Syrianska åkte till Motala för att ta hem segern men fick redan från början av matchen problem i det egna spelet. Men det skulle bli bättre.

Den första halvleken inleddes inget vidare från Örebro Syrianska som slog bort många enkla passningar och såg ofokuserat ut. Detta samtidigt som LSW höll positionerna och försökte komma i giftiga kontringar. Detta skulle sedan löna sig när Alexander Trygg i LSW spelades fri framför Regis Colombelli; som förövrigt gjorde sin första match för säsongen. Trygg gjorde inga misstag och placerade enkelt in bollen som innebar 1-0. Resultatet stod sig in till halvtidsvilan.

När det var dags för den andra halvleken så genomför tre byten då Jakob Cicek, Basel Gorgis och Rabi Mourad får komma in. Halvleken startade direkt i ett mycket högre tempo från de rödgula och LSW trycktes – ju längre halvleken led – längre och längre ner i sina försvarspositioner. Samtidigt visade Örebro Syrianska upp ett vägvinnande och snabbt anfallsspel och hade lätt att stoppa upp LSW i de få kontringar som de kom upp i. Målchanserna började radas upp och i ett av dem lyckas man frispela forwarden för dagen – Emmanuel Ekeh – som enkelt och snyggt placerade in bollen i det bortre hörnet; 1-1. Örebro Syrianska hade sedan flera chanser att avgöra matchen till sin fördel men bollen ville inte riktigt in. Förutom målet så var Emmanuel Ekeh tidigare i halvleken inblandad i en situation då han blev neddragen inom straffområdet och då alla trodde att domaren skulle blåsa för straff.

LSW IF – Örebro Syrianska IF 1-1 (1-0)