Örebro Syrianska besegrade de – inför omgången – serieledande Karlstad BK på Örnsro IP. Segersiffrorna skrevs till slut till 3-1 efter två mål av Hiwa Mohammadi och ett mål av Yanick Landu.

Det var en solig söndagskväll när Karlstad BK och Örebro Syrianska IF gick ut på Örnsro IP för att spela av den sista matchen i omgång 14. Från start så hade Örebro Syrianska bäst rull på bollen och värmlänningarna hade svårt att få tag Syrianska-spelarna. 1-0 kommer i den 16 minuten efter mål av Hiwa Mohammadi som kommer fri mot målvakten, rundar, och skjuter in bollen i öppet mål.

Karlstad BK jobbar sig in i matchen för en kort stund och lyckas under denna tid med att utjämna till 1-1 i den 23:e matchminuten genom Viktor Olsson. Efter det är det mest ett ställningskrig med ett Örebro Syrianska som dock har mestadels av bollinnehavet.

I andra halvlek tog Örebro Syrianska IF över mer och mer och det märktes att man var ute efter ett ledningsmål. I den 70:e minuten fick man också utdelning genom Yanick Landu. Efter det så försökte Karlstad BK lyfta upp spelet och åstadkomma någonting farligt men kom ingenstans. Istället kunde Örebro Syrianska skapa ännu mer och tillslut stänga matchen genom Hiwa Mohammadis andra mål för dagen. 3-1 föll i den 87:e minuten och tre poäng för Örebro Syrianska IF var ett faktum.

Örebro Syrianska IF – Karlstad BK 3-1