3–1 (1– 1) på Karlstad BK, som inför omgången toppade division 3 västra Svealand. Lätt att förstå att Hans Källén, tränare för Örebro Syrianska, var nöjd.
– En fantastisk insats. Det kändes som att det var vår tur nu, säger han. Källén syftar på bortamatchen mot Karlstad i våras, då Örebro Syrianska tappade 3–1 till 3–3.

– Vi fick tag i matchen från början och gjorde 1–0 genom nyförvärvet från FK Örebro, Hiwa Mohammadi. Men, efter en misslyckad offsidefälla sju minuter senare, kunde Karlstad kvittera. – Då blev det stirrigt. Vi fick jobba hårt för att hitta lugnet igen.

Men vi ventilerade i halvtid och i andra halvlek spelade vi snabbare och utnyttjade ytorna bakom deras backlinje. Källén hyllar lagkaptenen Razak Ouro Nimini för sitt sätt att driva på och Daniel Kaya för hans löpkapacitet. Och, i stort sett, hela laget. För, som han säger:

– Det var ju serieledarna vi mötte, inget skitlag direkt. Han lyfter också fram backlinjen.

– Efter misstaget spelade de upp sig och sedan tillåter de egentligen inte Karlstad att komma igenom. Övriga mål för Syrianska gjordes av Hiwa Mohammadi och Yanick Landu

Loading

Mattias Kurt
augusti 9, 2009