På söndag ställs två lag mot varandra som hittills knappast kan vara helt nöjda med det resultatmässiga i säsongsinledningen. Örebro Syrianska IF ställs mot ett Kungsör BK som är ute efter sin andra trepoängare i årets seriespel.

Örebro Syrianska IF
Efter fem omgångar finner man Örebro Syrianska på en sjundeplats i tabellen. Detta är helt klart en besvikelse om man ser till fjolårets resultat. Örebro Syrianskas ambition denna säsong är att vara med bland de lag som krigar om uppgång till division 2 och då måste man – sett till de inledande matcherna – skärpa till sig och hitta effektiviteten i spelet. Det har varit mycket som inte fungerat i laget inledningsvis och framförallt talar jag då om målfabrikationen. Trots sju mål framåt på de fem inledande matcherna så borde det stora bollinnehavet man haft resulterat i fler målchanser och framför allt fler mål.

Inför matchen mot Kungsör BK så förväntas Örebro Syrianska IF ta tre poäng och hänga på i toppen av tabellen. Man hoppas även på att man lyckas skapa fler kvalificerade målchanser än tidigare.

Kungsör BK
Fyra poäng på de fem inledande matcherna talar sitt tydliga språk; att Kungsör knappast kan vara nöjda med inledningen av seriespelet. Man placerar sig precis över strecket i tabellen med en poäng före Arboga Södra IF. Senaste åkte man på en förlust mot FBK Karlstad med tre 0-3 i en hemmamatch som svängde rejält men där FBK hade marginalerna på sin sida.

Kungsör är enligt rapporter ett bättre lag än vad resultaten säger och är nu på jakt efter sin andra vinst.

Förväntningar
Som vanligt förväntas Örebro Syrianska ha det mesta av bollinnehavet, framförallt i början utav matchen. Jag vill dock varna för Kungsör som inledningsvis förlorat några billiga poäng och som kommer att gå in för att ta tre poäng på söndag.  Faktum är att det på den officiella hemsidan skrivs att man spelade jämnt mot serieledande FBK och att matchen lika gärna kunde slutat oavgjort. Detta skall dock tas med en nypa salt.

Jag hoppas och tror på tre poäng för ett Örebro Syrianska som ändock ska vara det bättre laget av de två.

Truppen mot Kungsör BK
Truppen tas ut innan matchstart

Skador:

Avstängningar:

Matchstart:
Örebro Syrianska IF – Kungsör BK
Söndag 24 Maj, kl 17:00 Örnsro IP 

 

Loading

Mattias Kurt
maj 23, 2009