Fem omgångar in på säsongen tyckte vi att det var dags att summera säsonginledningen. Då satte vi oss ner med Igor Coric för en pratstund och för att få hans perspektiv på saker och ting.

Mycket har hänt i inledningen av säsongen; både vinster och förluster och nu senast oavgjort mot Adolfsbergs IK med 3 -3 . Vad är dina reflektioner så här långt?
– Jag kan ju börja med att säga att fotboll inte alltid är rättvist, i alla fall inte om vi ska kolla på säsongsinledningen. Som du säger har vi både vunnit och förlorat, men jag anser att de matcherna vi gått utan poäng i har vi varit det bättre laget. Men det finns ju en förklaring till varför vi inte lyckats vinna de matcherna vi dominerat i, och det är ju spelet i sista tredjedelen. Dels skjuter vi alldeles för lite och en till sak är att vi inte lyckas komma bakom motståndarnas backlinje så mycket. Jag kanske ska ta tillbaka det där med att fotboll inte alltid är rättvist, det kanske snarare är vår förmåga att göra det vi måste göra som saknas för att det ska bli rättvis. Men vi har jobbat mycket med djupledsspelet på träningarna och förhoppningsvis kommer det att ge utdelning. Fortsätter vi att jobba bra på träningarna och lyssnar på tränarna så tror jag att det här kan bli riktigt bra.

Trodde du på poäng när det stod 3-1?
– När de fick in 3-1 målet var oddsen inte stora på att vi skulle få med oss en poäng. Eftersom att spelet inte hade funkade alls under matchen. Men när Adolfsberg fick rött kort kände jag att det fortfarande fanns chans på poäng, det fanns fortfarande ganska mycket tid kvar, och jag tänkte om vi kunde göra ett snabbt mål så skulle vi kunna göra ett till under tiden som var kvar. Men som alla vet lyckades vi inte göra ett snabbt mål, och det skulle ju dröja ända till övertid tills första målet skulle komma. När vi fick in det målet kunde vi inte göra något annat än att flytta upp alla spelare och få upp bollen. Jag trodde inte att vi skulle lyckas få in ett till mål, men vi hade turen på vår sida och fick in ett 3-3-mål.

De senaste matcherna har inte Syrianskas spel fungerat som man önskat. Vad kan ni förbättra mot Kungsör?
– Offensivt måste vi höja bolltempot, spela på färre tillslag. Om vi ska kunna göra det måste vi ha bättre rörelse i laget, hjälpa varandra och inte sätta varandra i svåra situationer. Defensivt måste vi vara mera aggressiva högre upp i plan så vi förhindrar bollar bakom vår backlinje. Får dem lägga bollar hur som helst så blir det svår för backlinje att kunna avgöra när de ska falla eller stå.

Kungsör BK på söndag, vad vet du om dem och hur tror du det går?
– I dagsläget vet jag inte mycket om dem, men förra året då jag spelade i Kumla och vi mötte dem kommer jag ihåg att de satte väldigt hög press. Men det säger inte så mycket, eftersom att det har gått tid nu sedan dess och dem har säkert ändrat sitt sätt att spela. Jag tror att det kommer bli en svår match som vi till slut vinner.

Loading

Mattias Kurt
maj 21, 2009