Örebro Syrianska gästades av division tre kollegorna Lsw IF från Östergötland under lördagen. Trots med massvis chanser och mål som blåstes bort fick man nöja sig med oavgjort reslutat.

LSW kom 3: a i division tre förra säsongen, så det var bra klass på motståndet. Redan i den tjugonde matchminuten tog Lsw ledningen, men det dröjde inte länge tills Örebro Syrianskas test spelare kvitterade till 1-1. Örebro Syrianska ligger just nu i en tung fysperiod vilket naturligtvis påverkade spelarna. Ändå så tog Örebro Syrianska taktpinnen och förde matchen i första halvlek, trots det så sluta första halvlek oavgjort.

Tempot höjdes något och spelet blev bättre i båda lagen i andra halvlek då Örebro Syrianska tog ledningen genom samma test spelare, som totalt gjorde 4 mål, dock så dömdes 2 av dessa bort för offside. Trots bortdömda mål lyckades LSW IF kvittera till 2-2 som skrevs till slutresultat.

– Vi valde att satsa offensivt med tanke på de offensiva spelarna som spelade idag. Vi ville ha ett högt bolltempo i en rörlig miljö, men LSW var defensivt välorganiserade och stängde ytorna. Det resulterade i att vi blev stillastående och passningstempot sjönk. Här finns det massor av lärdom att hämta. Konsten att spela sig förbi en defensiv organisation är något som vi kommer att träna mycket på den närmaste tiden. Vi hade också mycket positivt. Örebro Syrianska skapade flera målchanser ochden testspelande anfallaren gjorde 4 mål men 2 av dem dömdes bort för offside. Det sista målet kan diskuteras om han verkligen var i offside eller inte. Väldigt positivt att vi har hittat en målskytt. Matchen i sig var inte någon av de bättre som Örebro Syrianska har spelat, men det finns väldigt mycket ljusglimtar i vårt spel, som vi ska ta med oss in i säsongen, säger Hasse & Peter 

Örebro Syrianska IF –
LSW IF 2-2 (1-1)

Arena: Karlslund Arena
Publik:  20
Matchdag: 2009-03-28, Kl 10:00

Loading

Mattias Kurt
mars 28, 2009