Stadium tillsammans med Nike förlänger sitt samarbetsavtal med Örebro Syrianska IF ytterligare ett år, för säsongen 2009. För Stadium och Nike innebär avtalet ett större engagemang, mer exponering och fler aktiviteter tillsammans med klubben. För Örebro Syrianska IF är avtalet en fortsättning på strategin att öka antalet långsiktiga och strategiska företagspartners.  

Under 2009 kommer Stadiums och Nikes logotyp visas på Örebro Syrianska IF matchtröjor och på Örnsro IP. 

– Vi fortsätter vårt engagemang i Örebro Syrianska IF därför att det är en av Örebro mest populära herrlag och ett av de starkaste varumärkena inom Örebro fotbollen. Som marknadsledande inom sport- och detaljhandeln vill vi jobba tillsammans med ledande sport- och idrottsföreningar i Sverige, säger Henric Rudin, Stadium Marieberg. 

Nike® fortsätter som Örebro Syrianska IF:s leverantör av speldress och annan klädsel. Örebro Syrianska IF kommer att spela i en ny special matchdräkt från Nike i seriepremiären mot IFK Ölme. Dräkten som har utvecklas under en längre tid och kommer innehålla de klassiska färgerna röd och gul. Örebro Syrianska IF är den enda herr laget klubben i Örebro som kommer att spela i Nike-kläder under kommande säsong.  

– Det är viktigt för oss att finnas med i Örebro fotbollen. När VM hålls i Sydafrika 2010 ska vi vara det dominerande fotbolls varumärke i världen och det är viktigt att vi syna på alla marknader, säger Magnus, marknadsansvarig i Nike, som tror på en topplacering för Örebro Syrianska i år.  

Enligt Magnus var det viktigt att samarbeta med ett Örebrolag eftersom Örebro är en av de större marknaderna i landet och Örebro Syrianska IF passar Nike bra, menar han. 

– Under VM hade vi en kampanj som hette Joga Bonito, spela vackert. Örebro Syrianska IF är det laget i Örebro som personifierar det, säger Magnus. 

– Det känns mycket bra att vi kommer att spela i den bästa utrustning som finns tillgänglig, säger Viktor Josufsson, lagledare. Vi har varit nöjda med samarbetet med Stadium och Nike. Stadium och Nike har samarbetat med Örebro Syrianska IF i flera år och i år fördjupas samarbetet med större engagemang, större exponering och fler gemensamma aktiviteter. 

Fakta om Stadiumkoncernen
Stadium grundades och drivs av bröderna Ulf och Bo Eklöf, som tillsammans äger 75 procent av företaget. Den resterande delen ägs av Kamprads företag Ikano S/A. Koncernen har 110 butiker runt om i Sverige, Danmark, och Finland. I företaget ingår också specialkoncepten Stadium Ski, Stadium Golf och Stadium XXL samt Red Devil- och Sports Outletbutikerna samt dotterbolagen Stadium Promotion och Stadium Sports Camp (svb). I koncernen arbetar cirka 3 000 personer. www.stadium.se

Loading

Mattias Kurt
april 1, 2009