Örebro Syrianska matchar mot division 4 laget IFK Örebro inför sista träningsmatchen på Behrn Arena i morgon. En bra träningsvecka har man med sig i bagaget.
– Vi ska naturligtvis gå in på planen och spela så bra fotboll som möjligt som om det vore vilken match som helst, säger Ali Alatabi.


Vad tror du om dina nya lagkamrater?
– Väldigt bra killar både i- och utanför planen och alla i laget har något att bidra med. Det kommer att bli väldigt intressant att spela med syrianska denna säsong då vi har spelare från många olika kulturer och med olika spelstilar.

Du är ju tänkt att gå in som mittback, hur ser du på konkurrensen i dagsläget?
– Eftersom vi har så bred trupp just nu, där alla är väldigt duktiga, så är det väldigt stor konkurrens i hela laget, inte bara på mittbackspositionen. Men det är bara positivt med konkurrens för alla spelare och även för laget.

Det har ju värvats en del under vintern, har du någon uppfattning om spelarna som kommit?
– Det är många som har kommit, men alla har inte fått vara kvar. Dom som har stannat har fått vara kvar pga att de har något att bidra med till laget.

Det börjar närma sig seriepremiär, Vad är dina förväntningar på laget?
– Syrianska har alla förutsättningarna till att vara ett topplag i division 3. Jag kommer själv att göra mitt bästa för laget vilket även alla andra spelare kommer att göra, och med den rätta inställningen så kan vi till och med ta oss upp en division.

Sista träningsmatchen väntar imorgon, är det något viktigt laget måste tänka inför matchen och serien?
– Vi ska naturligtvis gå in på planen och spela så bra fotboll som möjligt som om det vore vilken match som helst. Med tanke på att det är sista träningsmatchen inför serien så vill man självklart att startelvan ska vara spikad nu. Men i och med att det fortfarande finns spelare som måste testas så tror jag inte att det kommer bli färdigt på söndagen.

Slutligen Vill du hälsa något till Syrianska fansen?
– Det ska bli kul att få spela för syrianska och dess supportrar. Jag hoppas att ni stöttar oss oavsett hur det går, men vi ska göra vårat bästa!

Loading

Mattias Kurt
mars 31, 2007