Örebro Syrianska BK kan göra en spektakulär satsning inför klubbens debut i division 3. I går gjorde tre brassar debut när laget vann en träningsmatch mot Frövi IK med 4- 1 på Behrn arena. Samtidigt landade fotbollsagenten Robson Chagas på Arlanda med en fjärde brasilianare på väg till Syrianska som sällskap.

Syrianskas tränare Melke Alan vill tona ned klubbens satsning.
– De har kommit självmant till Örebro, de betalar flygbiljetten själva och ska vara med oss ett tag. Inget är bestämt, betonar Melke.
Spelarna det handlar om är anfallaren Diego, vänstermittfältaren Marcus, långe mittbacken Rodrigo och målvakten Daniel de Melo Pires.

Bra förstärkningar
Den förstnämnda trion spelade mot Frövi i går och måste efter den insatsen ses som betydande förstärkningar i ett svenskt division 3-lag. Anfallaren Diego visade upp ett uppoffrande spel och 196 cm långe mittbacken Rodrigo läste spelet utmärkt mot ett offensivt svagt Frövi.

Vargas imponerade
Vänstermittfältaren Marcus Brandao de Vargas var den som imponerade mest. Han är skolad i storklubbarna Gremio och Internacional i hemstaten Porto Alegre och hann med att skapa många farligheter i Frövis straffområde. Den blonde 23-åringen med tandställning sköt själv 2- 0 i första halvlek. – Jag är här för att spela fotboll. Både planen och arenan var väldigt fin, säger Marcus efteråt. Melke Alan är ändå inte övertygad. – Man kan se att de hade boll i sig, men det är väl inte de värsta brassarna man har sett. De har bara gjort ett löppass med oss och det här var ingen riktig värdemätare för dem, säger Alan.

Början på ett samarbete
Örebrobaserade fotbollsrådgivarfirman JVM Sport hävdar att avtalet för de fyra spelarna redan är klart. Kvartetten bor redan i Brickebacken och ska spela för Örebro Syrianska hela den här säsongen. Jaime Mercado hävdar att affären ska vara början på ett samarbete som kommer att fortsätta även nästa år. Den brasilianske agenten Robson Chagas vill marknadsföra spelarna i Sverige för att sedan sälja vidare dem till klubbar högre upp i seriesystemet. Spelarna kommer gratis, Syrianska ska stå för lönen. – Jag har hört talas om ett samarbete med en brasiliansk klubb. Men det är inget jag kan gå in djupare på eftersom vi ännu inte vet vad det innebär. – Helt klart är att Örebro Syrianska inte har ekonomi att anställa proffsspelare. Det klarar inte ens många klubbar i superettan av. Vi kommer inte att stå för någonting, men vill de komma och visa upp sig ändå är de välkomna, säger Alan.

Fotnot: Örebro Syrianska skrev tidigare i vintras ett licensavtal med den brasilianske forwarden Rodrigo Gallo. Men han blev allvarligt korsbandsskadad och har återvänt till hemlandet för att rehabilitera skadan.

FREDRIK CARLSSON www.na.se

Loading

Mattias Kurt
mars 26, 2007