Syrianska lyckades inte rå på IF Karlstad Fotboll. På ett soligt Mellringe IP vann bortalaget med 1-0, målet gjordes i matchminut 87. 

Tabellsjuan mot tabellåttan. Det var förutsättningarna när Örebro Syrianska tog emot Karlstad Fotboll på Mellringe IP under måndagskvällen i ett E18 derby. Syrianska inledde med entusiasm och redan efter ett par sekunder vaskade hemmalaget direkt en målchans som blev felaktigt bortdömt för offside i matchinledningen.

Därefter tuggade sig Karlstad Fotboll in i matchen och gästerna, genom fysik och effektiv press, tvingade fram Syrianska misstag som sedan omvandlades till målchanser. Dessa utnyttjades inte och i paus stod det 0-0 på resultattavlan.

Syrianska avslutade dessutom halvleken helt okej och man hade hoppats att laget skulle bygga vidare på avslutningen i den första halvleken till den andra halvleken.

För när inget av lagen lyckades skapa några riktigt farliga målchanser såg det länge ut att bli en mållös historia där man fick en poäng var

Men i den 87:e minuten klev Karlstad Fotbolls José Segura Bonilla fram och sköt in 1–0-målet, en kandidat till årets mål, vilket blev matchens enda. Syrianska försökte få till en kvitteringsforcering men Karlstad hanterade försöken och kunde därmed åka hem till Värmland med seger i bagaget.

Örebro Syrianska–Karlstad Fotboll 1–0 (0–0)
Mål: 0–1 (87) José Segura Bonilla.
Varningar: ÖSIF: Felix Bindelöv, KF:
Domare: Rasmus Eklund
Publik: 349

Loading

Mattias Kurt
juni 25, 2024