Imorgon lördag går vårsäsongen i mål och för Örebro Syrianska del gör vi detta på hemmaplan. Hammarby TFF väntar på Mellringe IP. Avspark kl 16:00. Matchen sänds på ettanplay.se

Efter den senaste omgångens hemmaförlust mot Karlstad Fotboll är det med råg i ryggen som vi nu hugger tänderna i nästa uppgift, för att ta tre poäng. Tabellen är, som alltid i Ettan Norra, väldigt jämn och vid seger på hemmaplan kan man avsluta vårsäsongen som ett mittenlag. På frånvarolistan står Felix Bindelöv p.g.a gula kort, i övrigt är de flesta uttagningsbara. 

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Då är det dags för vårens sista match och för motståndet står HTFF, Hammarbys talanglag.

Ett lag där flertalet skickliga Allsvenska spelare har fostrats. Vi kommer från en blek insats hemma mot Karlstad. Vi hade visserligen en del boll (65% bollinnehav) men skapade väldigt lite möjligheter utifrån bollinnehavet. Karlstad skapade flera och bättre chanser över 90 min än vad vi gjorde. För ovanlighetetens skull så förlorade vi en hel del dueller i och utanför vårt eget straffområde. Vilket gav Karlstad onödigt många möjligheter att avgöra matchen. Avgörandet skulle tillslut komma i matchminut 87 när Jose Segura Bonilla får en fullträff från 35 meter. Matchen slutar 1-0 och ett riktigt besviket Örebro Syrianska fick kliva av Mellringe IP med noll poäng på kontot. 

Under veckan har vi pratat en del om vad denna mycket tveksamma insatsen handlar om och vi har skruvat upp intensiteten en del på träningen inför avslutningen. Vi vet att vi står inför en av dom svårare uppgifterna i den här serien. Vi kommer möta ett jätteskickligt HTFF som kommer vilja föra matchen. Ett lag som är väl drillat med skickliga spelare som har förstått vad som krävs för att gå hela vägen. De kommer inte bjuda på någonting. Vi kommer vara förberedda på att hantera längre stunder när HTFF äger bollen. Vi kommer vara redo när dom gör sina rotationer i sina positioner. Vi kommer vara beredda på att det kommer krävas en del fysiskt spel för att vi ska kunna erövra bollen och kontrollera dom centrala delarna av planen. Vi är också redo på att det kommer krävas löpningar från fler spelare i tidigare skeden av spelet för att hjälpa spelaren med boll i vårat lag. Kan vi få dom här delarna i spelet att sitta så kommer vi kunna hota Hammarbys talanger på ett bra vis. Om vi däremot kommer till matchen och tror att vi ska kunna dominera utan fysiskansträngning så är vi riktigt illa ute och det kommer bli en lång och tuff eftermiddag.

Läget i truppen:
Daniel borta resten av säsongen (knäskada), Philip redo för matchspel efter uppehållet, Torre vilar även han efter sin hjärnskakning. Han ser piggare och piggare ut men vi riskerar ingenting i detta skede och Felix är avstängd. Övriga tillgängliga !!!

Efter en blek insats senast så hoppas vi att vi kan komma ut enade och redo att spela en viktig fotbollsmatch på bästa vis. Om vi gör en prestation på vår högsta nivå och förlorar så är det en sak och då får vi acceptera eventuella poängtapp. Viktigt för oss som grupp att förstå att i fotboll krävs det att man gör allt man kan under minst 90 min och 30 seriematcher för att få det resultat som är gruppens kapacitet. Det är vår skyldighet mot klubben, våra lagkamrater och inte minst våra supportrar. Om vi gör det så kommer vi ge HTFF en riktig match och då har vi även spelare med egenskaper som kan avgöra tighta fotbollsmatcher.

Inför den femtonde omgången ligger Hammarby TFF fyra i tabellen med 24 inspelade poäng. Fem fler än gulrödrandigt. Man har två raka förluster och en oavgjort i bagaget i dem senaste omgångarna. Man kommer senaste från en förlust mot IFK Stocksund med 1-0.

Sändning av match:
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. 

Örebro Syrianska IF – Hammarby TFF
29 juni, 16.00 – Ettan Norra
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
juni 28, 2024