I morgon måndag är det äntligen hemmamatch igen efter två raka bortamatcher. IF Karlstad Fotboll gästar vårt Örebro Syrianska, med avspark kl 19:00 på Mellringe IP. Matchen går att se på ettanplay.se.

Syrianska kommer från en gedigen insats borta mot Nordic FC. Det var Nordic-dominans i första halvlek med 2-0-underläge för vårt lag, men det följdes upp av moral och hjärta efter paus. Syrianska lyckades reducera och sedan kvittera. Matchen slutade 2-2 och vi hoppas att våra killar kan bygga vidare på prestationen. För tabellen är matchen av stor betydelse. Syrianska är två poäng framför Karlstad och vid hemmaseger utökas avståndet vilket vi självfallet hade älskat.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter den tuffa förlusten borta mot Stocksund så studsade vi tillbaka på ett bra vis mot Nordic United och fick med oss en stark poäng. Underläge 2-0 efter en ok första halvlek kändes tuff och i viss mån onödig. Samtidigt var det tydligt att vi inte var 100% påkopplade och hade vissa svårigheter att följa vår matchplan. Vi har ett bra prat och gör några justeringar i pausen. Nordic kommer ut lite passiva och vi har den energin som vi som lag behöver ha i varje match för att kunna plocka poäng i denna tuffa och jämna serie. Starkt att vi klarar av att komma tillbaka och faktiskt ha bud på mer trots skada på Torre efter 1 minut och Dino efter 55 min. Byten som vi tvingas till och som förstås stör vår plan. Trots det så tar vi oss tillbaka mot ett av seriens bästa lag på bortaplan. Det säger en hel del om vad det här laget har för kapacitet.
 
Vi har haft en bra träningsvecka med tydligt fokus på IF Karlstad. Ett lag som har alla resurser som krävs för att slåss om seriesegern. Trots det har dom haft svårt att etablera sig som ett absolut topplag och utmanare om Superettanplatsen under dom senaste åren. Trots sin lite taffliga start av året så får vi påminna oss om att IF Karlstad trots allt bara ligger 2 poäng bakom oss. Det säger en del om deras kapacitet. Ska vi ha en möjlighet att vinna så kommer det krävas en 100%-ig arbetsinsats och en tilltro till vår matchplan. Karlstad som i sitt försvarsspel vill göra det trångt centralt och tvinga motståndaren ut i ytterzon. När de väl fått motståndaren ditt de vill så är det ett aggressivt lag som vill erövra boll och spela bakom motståndarens backlinje. Vi kommer behöva hantera Emil Bergers fina passningsfot samt Bonilla och kompani när djupdledshotet väl kommer.
 
Under veckan har vi arbetat hårt på att bli bättre på att styra spelet med bollinnehav. Vårt försvarsspel är riktigt bra och vi kommer alltid ha möjlighet att erövra bollen i bra ytor via den delen av spelet. Ett viktigt steg för oss är att bli bättre på att kontrollera spelet längre ner i plan och på så vis komma i position för att etablera ett spel högre upp i banan. Kan vi bli bättre på det så är vi ett lag att räkna med på den övre halvan och kanske t.o.m topp-5.

Läget i truppen:
Daniel borta resten av året. Torre drabbades av en hjärnskakning mot Nordic och är inte aktuell för spel mot Karlstad. Philip tränar på och kommer vara 100 % till hösten. Emanuel börjar närma sig spel. Vi tar beslut gällande honom dagen innan match. Dino klev av senast med känningar. Han är redo för spel. Amer tillbaka efter avstängning.
 
Vi ser framemot att efter två bortamatcher vara tillbaka på hemmaplan och spela framför våra supportrar. Vi kommer göra allt vi kan för att få möjlighet att fira tillsammans med er supportrar på Mellringe IP under måndagskvällen.

Morgondagens gäster kommer från en riktig käftsmäll. Nykomlingen Assyriska kunde efter 2-0-underläge kvittera till 2-2 i åttionde matchminuten och ta med sig en poäng hem till Södertälje. Bortser man från detta missöde har morgondagens motståndare ändå fått upp ångan de senaste veckorna. I matchen dessförinnan besegrades exempelvis Täby FK på bortaplan.

Sändning av match:

Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Örebro Syrianska IF – IF Karlstad Fotboll

24 juni, 19.00 – Ettan Norra

Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
juni 23, 2024