Syrianska kom till vårens sista match med tre matcher utan seger i ryggen.
Det såg länge ut att bli seger, men tyvärr lyckades Hammarby TFF trycka in en kvittering i den 99:e (!) minuten och vårsäsongens sista match slutar 1-1.

Matchen mellan Örebro Syrianska IF och Hammarby TFF blev en riktig nagelbitare. Första halvlek var Syrianska tillbakapressade av Hammarby TFF som även skapade en del chanser. Syrianska hade svårt att sätta ett kontrollerat spel offensivt, det positiva är att vi var disciplinerade i defensiven. HTFF hade skott i stolpen samt att Amar Dzevlan gjorde några fina räddningar, så första halvlek förblev mållös.

I den andra halvleken kom dock målen. Syrianska kom ut starkare och spenderade mer tid i HTFF:s planhalva i början av andra halvlek jämfört med hela andra halvlek. Spelet gick fram och tillbaka med mindre chanser. I den 59:e minuten blixtrade vi till i en kontring. Bollen snos av Syrianska högt upp på vår planhalva och med tre snabba passningar har Dino Salcinovic gett Mohamed Youla friläge med målvakten. Youla fintat bort målvakten och placerar enkelt in 1-0. Från minut 75 och framåt pressar Hammarby TFF ned oss väldigt djupt och skapar flera fina chanser. Amar gör några fantastiska räddningar och ser till att Syrianska behåller ledningen. Tyvärr slår HTFF ett inlägg i 99:e minuten och Amar gör en superräddning från nära håll, men ingen i försvaret hinner rensa returen så bollen slås in i andraläget till en kvittering. Det var fortfarande 5 minuter kvar efter målet och båda lagen pressade för ett avgörande. Syrianska får med matchens sista spark ett jättefint läge då inhopparen Tyson Afshari från straffområdeslinjen skjuter i riktning mot krysset, men en tå från Hammarbyförsvaret ser till att bollen går utanför och till en sista hörna innan domaren blåser av matchen.

Matchens lirare är definitivt Amar Dzevlan och Syrianska gör en stark defensiv insats. Trots Hammarbys alla lägen så känns det som två stulna poäng istället för en vunnen, då Hammarby gör ett så sent mål och Syrianska sånär gör 2-1 i 104:e minuten!

Allt sammantaget ska vi trots allt vara glada med poängen och våren har varit bra. Vi avslutar den med en placering på övre halvan av Ettan norra med 20 poäng. Vi har i princip hela säsongen haft flera tongivande spelare borta från spel pga skador och behövt spela med ett väldigt ungt lag. Spelarna som funnits tillhands har gjort fantastiska insatser och vi ska vara stolta över grabbarna. Nu har vi en månads uppehåll och laddar upp för augusti och hösten. Då har vi förhoppningsvis en frisk trupp som ska plocka fler poäng

Örebro Syrianska–Hammarby TFF 1–1 (0–0)
Mål: 1–0 (59) Mohamed Youla, 1–1 (98) Adam Akimey.
Varningar, ÖSIF: Anton Ingves, Swaibou Conta, Moshtaq Ahmadi, Amadou Kalabane. HTFF: –.
Domare: Max Persson.
Publik: Ingen uppgift.

Loading

Mattias Kurt
juni 30, 2024