Syrianska tog fjärde raka segern i Ettan när man vann mot Karlbergs BK med 3-0 på hemmaplan. Vinst och snygga mål – vad mer kan man önska sig en solig dag. 

Publiken på Mellringe IP fick se sitt rödgula lag prestera sin kanske bästa match för säsongen. Karlberg hade inte mycket att sätta emot när hemmalaget stormade fram. Mycket av oroligheterna skapades ute på Syrianskas högerflank där man tidigt fick ett övertag på sina motståndare. Dino Salcinovic fick den farligaste målchanserna att ge Syrianska ledningen efter 33 spelade minuter men Karlbergsmålvakten gjorde en snygg räddning. Men i den 37 matchminuten skulle man ta ledningen med 1-0 genom Tyson Afshari som kunde ta tillvara på sin egna retur och skicka in sitt första mål för Syrianska som även blev resultatet till pausvilan. 

I andra halvlek fortsatte Syrianska tugga på. Vi satte upp en hård press direkt och i 68 minuten hittade Isac Spanedal Edgar Navassardian i djupet som snyggt kunde sätta ditt 2-0 efter ha hållit undan för två spelare samt rundat målvakten i Karlbergs BK. I matchminut 82 kunde resultatet fastställas till 3-0 där lånet från ÖSK, Malik Mokede, efter en snygg dribbling och assist av Dino, lägger in bollen på halvvolley. 

En välspelad match av vårt Örebro Syrianska som leder till vår fjärde raka segern. Syrianska fortsätter ta kliv i tabellen och för tillfället har en femteplats. Härnäst väntar IFK Stocksund på bortaplan nästa söndag. 

Örebro Syrianska–Karlberg 3–0 (1–0)
1–0 (38) Tyson Afshari, 2–0 (71) Edgar Navassardian, 3–0 (82) Malïk Mokédé.
Varningar, Örebro Syrianska: Torre Rafael.
Karlberg: Modumatarr Mbye (avstängd nästa match).
Domare: Kastriot Gerxhaliu, Skövde.
Publik: 369 (Mellringe IP).

Örebro Syriansas startelva: Amar Dzevlan – Torre Rafel, Amadou Kalabane, Amer Jusic – Mohammed Youla, Swaibou Conta, Dino Salcinovic, Tyson Afshari, Ibrahim Habib – Isac Spanedal, Edgar Navassardian.
Avbytare: Malïk Mokédé (67), Oscar Windahl (78), Abdikhaliq Mohamud (84), Henry Hertzman (84), Felix Bindelöv, Karl Serrano Torstensson (mv-res).

Loading

Mattias Kurt
juni 2, 2024