Till helgen spelas den elfte omgången av Ettan Norra och för Örebro Syrianska väntar match på bortaplan. Bussen tar oss mot huvudstaden och tabelljumbon Stocksund som öppnar grindarna till Stockhagens IP.

Syrianska kommer till matchen med en urskön seger i ryggen. 3-0 till randigt på Mellringe IP, mot Karlbergs BK, och resultatet var lika ljuvligt som viktigt. Trepoängaren innebär att Syrianska alltså fortsatt behåller segersviten och nu är uppe på fyra raka vinster. Det är således ett taggat Syrianska som kommer till huvudstaden och går för femte raka segern. Man får tillbaka Moshtaq Ahmadi som var avstängd senast.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Fyra raka segrar och en friskare och friskare trupp. Det läget ger självförtroende och starka förhoppningar om nya bra prestationer. Nya bra prestationer kommer inte av sig självt. Den stora prövningen i perioder av detta slag är att fortsätta och göra alla dom beteenden som leder till bra prestationer om och om igen. Ingenting kommer av sig självt, varje situation ska göras av varje individ gång efter annan. Efter en bra och tydlig prestation hemma mot Karlberg så kunde vi i lugn och ro njuta av en 3-0 seger med målskyttar som Tyson, Edgar och Malik. Tre unga spelare som tillsammans med ytterligare spelare i Örebro Syrianska är beredda att göra det som krävs för att bli så bra som bara möjligt. Karlberg som är ett spelskickligt lag med en bra speluppbyggnad och en stor kreativitet i sitt spel. Vårt försvarsspel satt på bästa vis under första 45 min. Vilket ledde till att det var svårt för Karlberg att etablera spelet på det vis dom önskar. Utöver försvarsspelet så sitter viktiga delar i vårt anfallsspel bättre och bättre. Både det gemensamma spelet och dom individuella prestationerna har blivit bättre den sista tiden.  Det gör att vi hotar motståndaren oftare och på flera sätt. Detta har gett oss fler mål framåt och ett höjt XG.
 
IFK Stocksund är ett lag med liknande filosofi som Karlberg. Förra året vill vi mena att deras högstanivå i spelet med boll var bland det svåraste man kunde möta i Ettan Norra. Ett spel mellan straffområdena som höll mycket hög klass. I år spelar dom på samma vis men har inte fått den utdelning som dom önskat. Stocksund är ett lag som har goda möjligheter att vända sin lite svagare trend. Deras spel förtjänar mer poäng och en högre placering i tabellen. Om vi ska kunna hantera deras speluppbyggnad så behöver vi sätta vårt försvarsspel där varje spelare behöver vara redo att lägga ner hela sin själ i det arbete som behöver göras. Vi behöver även fatta rätt beslut när vi väl äger bollen. Kan vi gå fram och straffa Stocksund eller ska vi behålla bollen för att etablera spelet? Kan vi fatta många bra beslut inom det området samtidigt som vi sätter vårt försvarsspel då kommer vi ge IFK Stocksund en riktigt tuff utmaning. Det bli särskilt intressant och se om trion Dino, Moshtaq och Edgar kan fortsätta och utmana motståndarnas försvarsspel. Utöver det så ser vi framemot att se hur Isac kan komma in med sin kreativitet och skapa ytterligare en nivå i vårt anfallsspel.

Läget i truppen:
För Daniel så gick hans operation bra. Han inleder rehab inom kort och är tillbaka till försäsongen 2025. Emanuel tränar numera fullt med laget. Han närmar sig matchspel, samtidigt vill vi vara noggranna och inte stressa fram någonting i detta skede. Philip ligger lite efter Emanuel men liknande process. Han kommer med stor sannolikhet börja träna fullt med laget nästa eller veckan efter det. Anton har kört ett pass för fullt denna veckan med laget. Om vi slipper bakslag så är han aktuell till nästa vecka. Övriga i truppen redo för spel. Även våra lånespelare från ÖSK fotboll Malik och Wessham är redo för spel efter att båda tränat en full vecka med oss på Mellringe IP.

Sändning av match:

Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

IFK Stocksund – Örebro Syrianska IF

9 juni, 16.00 – Ettan Norra

Stockhagens IP

Loading

Mattias Kurt
juni 8, 2024