Syrianska hade en tung söndag i Stockholm. Stocksund var betydligt skarpare i boxarna och kunde gå av naturgräset med en 4–1-seger. Tråkig förlust efter en riktigt fin period i Ettan innan dess.

En match som egentligen skulle spelas på konstgräs flyttades några dagar innan match till naturgräs. Svårt att säga vilka fördelar det kan ge, men inget vårt Syrianska ska hann förbereda sig på. Syrianska fina form talade för oss och vi startade dessutom matchen med några riktigt fina chanser, där åtminstone ett borde blivit mål. Men vi tappade vårt fokus helt på hörnorna och Stocksund lyckades göra 4 mål innan halvtid och ALLA var från hörnor. Som sagt hade Syrianska flera lägen på mål, men oskärpa och fina räddningar av Stocksund ledde till 4-0 i halvtid.

Efter paus försökte Syrianska komma i kapp och lyckades relativt tidigt reducera till 4-1. Dino Salcinovic tryckte in reduceringen i krysset, ironiskt nog efter en hörna. Men det var också det enda målet Örebro Syrianska fick dit i andra halvlek. Hörnkatastrofen i första halvlek blev helt avgörande.

Vi går vidare mot nästa bortamatch, då gäller match mot serieledaren Nordic i Södertälje.

IFK Stocksund–Örebro Syrianska 4–1 (4–0)
Mål: 1–0 (6) Yoas Yemane, 2–0 (14) Jonathan Flensborg, 3–0 (18) Axel Wallenborg, 4–0 (45+2), 4–1 (56) Dino Salcinovic.
Varningar, IFK: Ludvig af Ugglas, Axel Wallenborg, Niklas Persson, Fabian Tristen. ÖSIF: Isac Spanedal, Amer Jusic, Moshtaq Ahmadi.
Domare: Jasin Holmegren
Publik: Ingen uppgift.

Loading

Mattias Kurt
juni 10, 2024