Det var tätt, välspelat och tufft när Syrianska kryssade mot serieledarna
Inför drygt 750 åskådare spelade Nordic och Syrianska 2-2 i en riktigt bra fotbollsmatch på söndagseftermiddagen, där serieledande Nordic hade 2-0-ledning in halvtid som Syrianska kvitterade i andra.

Örebro Syrianska reste till Södertälje för att ställas mot serieledarna Nordic United, som hittills bara förlorat en match i år. Nordic startade matchen starkt och skapade en del chanser i matchinledningen och vi fick rikta in oss på försvarsspel. Efter 37 minuter får Nordic in bollen i straffområdet och seriens klart vassaste anfallare Mass Sise kunde placera in 1-0 för hemmalaget. Deras andra mål kommer efter ytterligare knappa några minuter och vi går in i halvtid med 2-0-underläge.

Det såg dystert ut för Syrianska när de gick till omklädningsrummet, men de kom ut med ny energi i andra halvlek och kämpade stenhårt. I den 60:e minuten reducerade Edgar Navassardian till 2-1 med ett skickligt avslut, efter en snabb utspark från Amar Dzevlan, vilket var hans sjunde mål för säsongen. Detta mål tände en gnista hos Syrianska som fortsatte att pressa på för en kvittering. Spelet blev allt mer intensivt och spänningen ökade i takt med att minuterna tickade ner. Syrianska skapade flera chanser, och i den 77 minuten lyckas vi få in en kvittering. En hörna från vänstern träffade huvudet på en Nordic-spelare och bollen styrdes in i mål. Nordic försökte återta ledningen, men Syrianskas försvar stod emot pressen och matchen slutar 2-2.

Nordic United–Örebro Syrianska 2–2 (2–0)
Mål: 1-0 (37) Mass Modou Sise, 2–0 (44) Aziz Harabi, 2–1 (60) Edgar Sarkis Navassardian, 2–2 (77) Självmål
Varningar: NUFC: –  ÖSIF: Edgar Sarkis Navassardian
Domare: Odai Alwani
Publik: 750

Loading

Mattias Kurt
juni 17, 2024