För Syrianska väntar imorgon söndag en av årets tuffaste matcher, då serieledande Nordic FC står för motståndet borta på Södertälje fotbollsarena kl 16:00. En match som sänds på ettanplay.se

Spelet sitter minst lika bra som tidigare, men otur och kanske framför allt oskärpa gav Syrianska förlust senast borta mot Stocksund. Imorgon söndag måste målchanserna sitta, för då väntar årets kanske tuffaste match såhär långt. Serieledande Nordic FC står för motståndet i Södertälje, Det är ett taggat Syrianska som åker till Södertälje för att skaka serieledarna.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en riktigt svag första halvlek mot Stocksund så tappade vi den fina sviten om fyra segrar på raken. Efter gemensamma analyser gällande några viktiga detaljer i vårt spel så har vi tagit oss an träningsveckan inför söndagens match mot Nordic på ett jättebra vis. Vi har stor respekt för söndagens motstånd. Nordic har inlett seriespelet på ett imponerande sätt och växer sig allt starkare som favorit att vinna serien och ta steget upp i Superettan.

Vi vet vad vi kan och vad vår högstanivå kan åstadkomma. Ska vi ha en möjlighet att plocka med oss poäng så kommer vi behöva leverera en prestation så nära vår högstanivå vi kan. Vi behöver se till att höja noggrannheten på våra defensiva fasta samtidigt som vi ökar på vår aggressivitet i offensiven. Vi har en hög kapacitet i dessa detaljer, samtidigt kan vi inte förlita oss på att någon annan ska göra saker åt oss. Alla behöver kliva fram och ta sitt ansvar och göra sin roll på bästa vis.
Samma principer gäller inspelet ute på plan. Noggrannhet, aggressivitet och tillit till sina lagkamrater är nyckelord inför söndagens mycket viktiga bortamatch. 

Läget i truppen:
Daniel är borta resten av säsongen. Emanuel börjar närma sig matchspel. Vi får se om han är aktuell innan sommaruppehållet. Philip jobbar på i träning. Han är aktuell för matchspel efter uppehållet. Amer Jusic är avstängd denna match. Oscar går för sin första start i år. Oscar är en spelare med en högstanivå som är riktigt bra. Kan vi hjälpa honom att hitta stabilitet i sin prestationer så kommer han att bli en viktigt kugge i framtidens Örebro Syrianska.

Det blir extremt viktigt att vi studsar tillbaka efter en tafatt insats under dom första 45 min senast. Vi behöver se till att göra en prestation över 90 minuter som vi kan vara stolta över. Gör vi det så kommer det vara detaljer i spelet som fäller avgörande hur poängen ska fördelas.

Fjolårstvåan Nordic FC var tippade som den kanske största favoriten inför säsongen och har minst sagt levt upp till förväntningarna. Med tio segrar, en oavgjord och en förlust leder man serien en poäng före Umeå. Särskilt hemma på Södertälje fotbollsarena har man varit starka, men senast kom första förlusten hemmaplan i en tidig seriefinal mellan Nordic och Umeå, där de sistnämnda kunde vinna med 1-0. I fjol spelade Syrianska och Nordic en match på Mellringe IP som många kommer ihåg, där Syrianska skakade Nordic. Syrianska vände underläge men Nordic kunde kvittera på övertid till 4-4. Det blir en spännande drabbning på söndag.

Sändning av match:

Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Nordic FC – Örebro Syrianska IF
16 juni, 16.00 – Ettan Norra

Södertälje Forbollsarena

Loading

Mattias Kurt
juni 15, 2024