Rödgult är tillbaka på hemmaplan för att på onsdagskvällen spela på Mellringe IP i Ettan Norras sjunde omgång där Sollentuna FK kommer på besök, med matchstart kl 20.00. Senast borta mot Vasalund gjorde man en bra match och var nära att få med sig poäng, men där det till slut blev förlust. 

Det täta matchandet fortsätter för Örebro Syrianska, som redan på onsdag tar sig an Sollentuna på hemmaplan i sin sjunde match för säsongen. Senast borta mot Vasalund gjorde man en bra match och vara nära att få med sig poäng, men matchen slutade med förlust. Nu väntar Sollentuna som ligger bakom Syrianska på samma poäng. Endast en vinst på sex omgångar, så nu är det dags att vända på den negativa trenden i resultatet för spelet ser bra ut.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en jämn match och en ok prestation borta mot Vasalund så fick vi rulla hem i bussen med en 0-2-förlust. Ett tidigt insläppt mål och ett sent i vår forceringsfas var till slut kontentan av 90 minuters fotboll på Skytteholms IP. Ett skadedrabbat Örebro Syrianska tog sig an Vasalund och gjorde det på ett helt ok vis. Vår prestation som lag är bra och borde/kunde lett till ett oavgjort resultat. Det prekära skadeläget kommer ge utrymme för flera av våra unga spelare. Det blir väldigt viktigt att spelare som får chansen under denna period tar den. Det kommer vara mycket viktigt för lagets totala resultat under säsongen. 

Dessvärre har vi under dem inledande matcherna tenderat att släppa in lite väl enkla mål. Det leder till att vi ofta hamnar i en jagande position under matcherna. Vi har hanterat dessa situationer förhållandevis bra, men det är förstås en risk att vi förlorar matcher när vi försätter oss i underlägen gång efter annan. Det blir viktigt att vi under de närmaste matcherna ökar vår noggrannhet i detaljerna i spelet. Det handlar bl.a om spelet med boll men även att vi tar oss till områden i motståndarnas straffområden oftare och att vi är före och slår vår motståndare i det spelet. Det är så vi ska göra våra mål. Kan vi lösa dessa detaljer så kommer vi klättra rejält i tabellen. Första matchen där vi kan påvisa denna skillnad är hemma mot Sollentuna nu på onsdag. Sollentuna som inlett seriespelet ganska svagt har fått spelet att stämma bättre och bättre för varje vecka. Det kommer bli en bra utmaning för oss och en match att påvisa hur vi vill ta oss an matcher mer noggrant. Utöver noggrannheten så blir det viktigt att vi fortsätter att jobba systematiskt med vårt spel, att vi utför vårt försvarsspel lika noggrant som alltid samt att vi klarar av att slå vår motståndare i den sista tredjedelen. Precis som när vi skyddar vårt mål så krävs det uppoffrande löpningar och ibland stort mod för att göra avgörande saker framåt för laget. Målskyttar löper in i ytor i motståndarens straffområdet systematiskt gång efter annan tills timingen sitter och målen kommer. Som anfallare behöver man leva med devisen att man inte vet vid vilket tillfälle som den stora chansen kommer dyka upp. Vilket betyder att varje löpning in i straffområdet behöver göras med tanken om att det är vid just detta tillfälle jag ska vara först för att kunna avgöra matchen till mitt lags fördel. 

Vi har inlett bra på hemmaplan med en vinst och två kryss. Det blir synnerligen viktigt att vi kommer till match för att försvara vår förlustfria rad och allra helst ta med oss en trepoängare in i omklädningsrummet efter matchen. För att detta ska bli verklighet så är det ovannämnda detaljer som kommer avgöra matchen. Varje spelare behöver ta ansvar för sina delar men också ta ansvar för att sätta ihop sina delar med sina lagkamraters. Det gäller både i försvar och anfallsspel.

Läget i truppen:
Daniel är dessvärre med stor sannolikhet borta under en längre period pga skada. Vi återkommer med diagnos på honom. Isac och Oscar är allt närmare lagträning och fotbollsspel. Emanuel, fortfarande någon vecka bort innan han kan träna med laget. Mamadu behöver ytterligare behandling och rehab innan fotboll är på tapeten. Vi jobbar på med att få våra spelare friska och redo för spel. Vi ser fram emot att se våra unga spelare ta plats och förtjäna ordentligt med speltid under året. Möjlighetens tid är här, ta vara på den. 

Sollentuna FK har haft en tuff start i årets Ettan Norra på de sex inledande matcherna har man tagit tre oavgjorda, två förluster och en seger. Den kom i omgång fem hemma mot Piteå IF där man avgjorde ganska sent. Ett facit som fört Sollentuna till samma poäng som Syrianska efter sex omgångar. Man kommer senast från oavgjort mot Karlbergs BK där man i halvtid låg under med 2-0, men hämtade i andra halvlek upp underläget och kunde ta med sig en poäng till slut.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Matchbiljett & Säsongskort
Biljetter till Ettan-matcherna köps enklast online via ticketco. Biljetter kan även köpas på matchdagen i biljettkassan. Se till att köpa ditt säsongskort på ticketco.

Örebro Syrianska IF – Sollentuna FK
8 maj, 20.00 – Ettan Norra
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
maj 7, 2024