Örebro Syrianska kom till matchen mot Sollentuna med en skadedrabbad trupp. Flera tongivande spelare har varit skadade stora delar av säsongsstarten men trots det har spelet sett lovande ut. Mot Sollentuna var förhoppningen att trots allt plocka hem tre poäng.

Den första halvleken var mållös men Syrianska visade prov på både vilja och skapade chanser. Man lyckades inte få bollen över mållinjen. Spelet var fram och tillbaka mellan lagen i första halvlek.

Tyvärr gör Sollentuna 0-1 tidigt i andra halvlek, efter bara tre minuters spel. Moshtaq Ahmadi, som hade ett gyllene tillfälle att kvittera strax därefter, såg sitt skott leda till att bollen träffade ribban. Andra halvlek fortsatte sen i samma tema som första halvlek där spelade böljade fram och tillbaka. Likt matchen mot Vasalund lyckas vi inte göra mål trots kontroll på matchen, och i slutskedet utökar Sollentuna sin ledning till 0-2.

Resultatet stod sig matchen ut. Det var inte vad vi tänkte oss av denna match. Vi står kvar på sex poäng efter 7 matcher.

För vårt Syrianska blir det nu en kamp mot klockan att få tillbaka skadade spelare och för våra friska spelare att lyfta sig till kommande matcher. Närmast väntar ett derby mot Assyriska FF på Södertälje fotbollsarena på söndag 12 maj med matchstart kl 16.00.

Örebro Syrianska–Sollentuna 0–2 (0–0)
Mål: 0–1 (49) Maximilian Dejene, 0–2 (85) Ervin Gunan.
Hörnor: 5–3
Varningar: 2–0
Domare: Niclas Karlsson
Publik: 274

Loading

Mattias Kurt
maj 9, 2024