I en spännande fotbollsmatch mellan Vasalund och Örebro Syrianska tog Vasalund snabbt ledningen efter bara fyra minuters spel. Det tidiga målet kom till följd av en hög press från Vasalund och ett snöpligt misstag av Dzevlan. Trots detta bakslag, visade Örebro Syrianska prov på kämpaglöd och arbetade hårt för att komma tillbaka in i matchen. De jagade en kvittering och skapade flera vassa chanser, men Vasalunds försvar stod emot trycket.

Matchen fortsatte vara jämn med chanser åt båda hållen, men det såg ut som att det skulle sluta med en knapp seger för Vasalund. Dock, precis i matchens slutskede, lyckades Vasalund döda matchen genom att göra 2-0 på en kontring. Det andra målet säkrade deras seger och gav dem tre poäng.

Örebro Syrianska måste ha känt en stor besvikelse över att inte kunna utjämna trots ett starkt presspel stora delar av matcher och där man hade mycket boll. Vasalund har varit en mardrömsmotståndare länge och tyvärr höll det i sig idag. 

Nu vänder vi blad och lyfter oss till nästa match mot Sollentuna, som spelas nu på onsdag kl 20:00.

Vasalund–Örebro Syrianska 2–0 (1–0)

1–0 (5) Douglas Karlberg, 2–0 (94) Samuel Wikman.
Varningar, Vasalund: Elias Jemal (avstängd nästa match), Alexandros Pantelidis. Örebro Syrianska: 
Domare: Fredrik Alknäs, Hjo.
Publik: 306 (Skytteholms IP).

Örebro Syrianskas startelva: Amar Dzevlan – Felix Bindelöv, Amadou Kalabane, Amer Jusic – Mohammed Youla, Anton Ingves, Dino Salcinovic, Tyson Afshari (68), Ibrahim Habib (68) – Moshtaq Ahmadi (87), Edgar Navassardian.
Avbytare: Henry Hertzman (68), Torre Rafael (68) Philip Malky (87), Abdikhaliq Mohamud, Karl Serrano Torstensson (mv-res).

Loading

Mattias Kurt
maj 4, 2024