Syrianska tog en lika efterlängtad som viktig seger i gårdagens derby mot Assyriska FF. I strålande solsken besegrade bortalaget sin motståndare med 1-2 efter en underbar sen vändning i andra halvlek.

Våra rödgula startade matchen med entusiasm och hade en fin period fram till 30 spelade minuter. Som tidigare matcher var det bollkontroll utan klara målchanser. Men med 30 minuter spelade kom en käftsmäll. En slarvigt given hörna ledde till att den skruvades rätt in i mål från Assyriska-spelaren Hugo Fernandez. Det var ett svagt ingripande av försvar och målvakt Amar Dzevlan där tyvärr. Utöver målet hade förre ÖSK-anfallaren Christian Moses en stolpträff för 2–0 tätt inpå. Amar Dzevlan gjorde även en riktigt svettig räddning strax innan halvtidsvilan som slutade 1-0 ledning till Assyriska.

I paus kom Syrianska ut som ett starkare lag. Vi klev på ordentligt i pressen, vann boll på boll och plötsligt lyfte det för oss. I 65:e minuten byttes Mamadu Djau och Ibbe Habib in och det ledde till att vi tog över än mer och satte hård press. Det var inga jätteklara målchanser men vi spelade bra fotboll. I 85:e minuten kommer även Philip Malky och Henry Hertzman in för att jaga en kvittering. Vår mittbacksgeneral Amadou Kalabane lämnade sin plats som mittback för att fylla på i anfallet med tio ordinarie minuter kvar.

I tredje övertidsminuten fick han en fin crossboll från Dino Salcinovic, vann sin närkamp i boxen och tryckte in kvitteringen med en klassisk tåfjutt. Syrianska fortsatte pressa för ett avgörande efter vårt mål och det kom! I nionde övertidsminuten så tog våra ungdomar tag i det hela. Philip Malky (från Syrianskas starka 04-lag) en boll från högerkanten, som spelades direkt till Dino som tryckte på för skott. Bollen stannade hos Henry Hertzman (även han från 04-laget) som vände i boxen och kyligt placerade bollen till vänster mellan försvararens ben till 1-2. Ett segermål som fick de få tillresta från Örebro och Syrianska att explodera i glädjefnatt på Södertälje arena.

En fantastiskt skön och välbehövlig seger för våra derbyhjältar och något att bygga vidare på till kommande matcher. Beröm till hela laget för avslutningen och det var många som visade vad dem går för.

Assyriska FF–Örebro Syrianska 1–2 (1–0)
Mål: 1–0 (33) Hugo Fernandez, 1–1 (90+3) Amadou Kalabane, 1–2 (90+9) Henry Hertzman.
Hörnor: 3–5.
Varningar: 3–2.
Domare: Odai Alwani, Uppsala.
Publik: 915.

Loading

Mattias Kurt
maj 13, 2024