När Svenska Cupen-kvalet nu går in sitt slutskede väntar en biljett till omgång 1 av Svenska Cupen. Under onsdagskvällen står BK Forward för motståndet kl 18.30 på Trängens IP.

Det är en viktig cupmatch där det gäller att gå in med maximalt fokus för att säkra en plats i omgång ett som spelas senast 30 juni, där det står klart att man får möta ett lag från Värmland. En skön och viktig seger senast mot Assyriska FF borta i en tuff och intensiv match. Två dagar mellan matcherna ger dock begränsad tid för återhämtning. Rotation i elvan är högst sannolik med tanke på spelschemat. 

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en stark andra halvlek på Södertälje fotbolls Arena som ledde till en sen vändning och tre härliga poäng in på kontot så blir det viktigt att ställa om huvudet på nästa viktiga uppdrag. Under onsdagen kommer vi åka till Trängens IP och en härlig gräsplan för att ta oss an BK Forward i finalen i det lokala kvalet till Svenska Cupen. Vinnaren kommer få möjlighet att representera Örebro Län tillsammans med ÖSK i nästa steg. Efter två matcher som slutade i 2-0 förluster mot Vasalund och Sollentuna så var det äntligen dags att sjunga segersången igen. Sången kom från hjärtat och ekade genom hela arenan efter matchen mot Assyriska FF. Spelare och ledare hade sedan förmånen att få träffa vår supportrar när vi anländer till Örebro. Det var lätt att förstå hur viktig denna seger var när vi rullade i kortege från Varberga Centrum ner till Mellringe IP. På Mellringe IP väntade sedan ett stort antal supportrar som mötte oss med fyrverkerier och segersånger. Det är en stor ära att få representera Örebro Syrianska och spela för denna trogna supporter skara. Ett stort tack till er som lägger ner er tid och själ i våran växande gemensamma fotbollsklubb och klubbens representationslags framfart. Nu blir det som sagt riktigt viktigt att vi kan ställa om fokus mot finalmatch mot BK Forward. Ett BK Forward som har inlett seriespelet med en knaper poängskörd. Endast två poäng och en placering under strecket måste vara en misskalkylering från deras sida. Nu vet vi alla att just seriespelet har mindre betydelse när det kommer till finaler och enskilda matcher. Ett relativt ungt lag med en hög potential på ett stort antal spelare som är intrimmade i deras 4-4-2 spel. När de träffar rätt i sitt spel så har de kapacitet att slå vilket lag som helst i sin div 2 serie. Vi behöver vara noggranna i våra förberedelser för att vår prestation ska vara tillräcklig för en vinst under onsdagen. Det är mycket matcher just nu och det kommer bli aktuellt med viss rotation i startelvan. Det kommer innebära en bra möjlighet för ett antal spelare att visa upp sig och inte minst påvisa att de är redo för div 1 spel framöver. Vi behöver fortsätta och jobba med vår process i spelet och det kommer vara samma områden som behöver hanteras under onsdagen mot BK Forward. Vi behöver likt andra halvlek mot Assyriska sätta vår organisation i försvarsspel och förstå vikten av att fullfölja pressen i alla skeden. Vikten av ett fungerande andrabollsspel och att vinna bollen högt upp i banan leder ofta till ett bra anfallsspel. Fortsätta att ha större marginaler i vår speluppbyggnad och att kombinera med varandra i avslutande lägen. Vi har dom senaste matcherna skapat fler och fler situationer som kan leda till bra målchanser. Nästa steg är att bli ännu bättre på att sätta upp varandra i bra lägen för avslut. Den som har bäst läge ska bollen spelas till och då kommer antal mål öka och sannolikheten att vi vinner ökar dramatiskt.

Läget i truppen:
Emanuel fortsatt i rehab. Kan i bästa fall komma i träning med laget under nästa vecka. Daniel väntar på beslut om operation eller rehab. Anton får diagnos ställd under dagen men sannolikt borta ytterligare ett par veckor. Isak och Oscar kommer vi göra bedömningar dag för dag. Båda börjar närma sig speltid och det ser vi verkligen framemot. Mamadu spelade 40 minuter i söndags vi får se hur hans kropp reagerat på det. I övrigt så får vi se hur kropparna känns idag på träningen för att göra bedömningen om bästa möjliga lag till finalen mot BK Forward.

BK Forward  har haft en tuff start på säsongen, efter sju omgångar ligger man sist. I derbyt mot IFK Kumla ledde man med hela 4-0 i paus men tappade till 4-4 och nu senast kommer man från förlust med 0-1 på hemmaplan mot Herrestads AIF

Sändning av match
Nej

Omgång 1 i Svenska Cupen 24/25
Där möts 64 lag, som lottas regionalt mot varandra och denna omgång ska spelas senast 30 juni. Segrarna här lottas senare mot ett SEF-lag, där allsvenska och superettanlag således går in.

BK Forward –  Örebro Syrianska IF
15 maj, 18.30 – Kval final i Svenska Cupen
Trängens IP

Loading

Mattias Kurt
maj 14, 2024