Imorgon söndag är det dags för Ettan Norras åttonde omgång och det är inte vilken omgång som helst. Örebro Syrianska gästar Assyriska FF på Södertälje fotbolls arena i ett derby, med avspark 16.00. Matchen går även att ses på ettanplay.se

För Örebro Syrianskas vidkommande har laget nu hunnit ladda om efter den tunga förlusten på hemmaplan. På söndag väntar ett spännande derby på Södertälje Fotbollsarena där Assyriska FF tar emot ett hårt prövat Örebro Syrianska IF. Med inte mindre än åtta spelare på skadelistan står Örebro Syrianska inför en tuff utmaning mot ett Assyriska FF som är i bra form. Örebro Syrianska, å andra sidan, måste möblera om rejält för att täcka upp för de frånvarande nyckelspelarna. Örebro Syrianska står inför en rejäl utmaning med att sätta ihop ett konkurrenskraftigt lag under rådande omständigheter. Det blir en prövning för lagets djup och unga spelare får möjlighet att kliva fram och visa vad de går för under press.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Matchernas match står för dörren när Örebro Syrianska IF åker till Södertälje för match mot topplaget Assyriska FF. Efter två matcher utan poäng trots fullgoda insatser så är vi laddade för att göra dom sista detaljerna i vårat spel ännu lite bättre. XG 2,6 mot Sollentunas 1,0 säger att vi är bättre på att ta oss till situationer i motståndarens straffområde än tidigare. Sollentuna var uppenbarligen bättre än oss på att ta vara på sina i denna matchen. Vi har jobbat med detta under några veckor och framstegen är tydliga. Det gäller nu att sätta sista delarna av timingen och att höja det tekniska utförandet en del. Utöver det behöver vi fortsätta och vara noggranna i vår speluppbyggnad. Spela med större marginaler och spela bollen till dom ytor och spelare som har bästa möjligheten att göra den bästa insatsen för laget i just den situationen. Vårat höga försvarsspel  har fungerat jättebra. Framförallt när vi är synkade i vår press. Motståndarna har tvingats till svåra beslut och vi har haft möjlighet att bryta bollen högt upp i  planen. Samma sak där!! Kan vi bli bättre på att slå ut motståndarens backlinje i ett tidigt skede så kommer vi hitta fler målchanser i vårat offensiva omställningsspel. För att det ska lyckas så krävs det att spelare utan boll agerar snabbare och är tydligt vart dom vill ha bollen. Som ni ser så är det en del fotbollstaktiska och några fotbollstekniska saker vi behöver göra bättre för att få den utdelning av vårat spel som vi önskar. Utöver det så står vi inför att spela en makalöst viktig match utifrån tabelläget men inte minst utifrån den ”derbykaraktär” som matcherna mot just Assyriska har. Sannolikt kommer det fina vädret och matchens dignitet leda till en större publik än vanligt. Det ska vi låta oss bli inspirerade av. Det är just det som vi alla längtar efter att få spela på en större arena med en större publik och nu händer det. Ut och njut av tillvaron.

Läget i truppen:
Skadeläget långsamt lite bättre. Isac och Oscar tränar med laget och kommer vara redo att göra sina första minuter nästa helg borta mot Täby. Mamadu åker med till Södertälje sedan får vi hur vi kommer använda honom. Daniel konstaterad korsbandsskada så sannolikt borta resten av 2024. Anton drabbades av en bristning i höftböjen. Besked  i början på nästa vecka. Emanuel fortsätter att rehaba på gymmet då hans axelskada behöver en längre periods läkningstid. Vi hoppas se honom i träning med laget inom 2-3 veckor. 

Övriga är redo att göra det jobb som krävs för att plocka med sig poäng tillbaka till Örebro

Efter ett år i Division två tog Assyriska 2023 klivet upp till Ettan igen. Assyriska har flera års erfarenhet av Ettan fotbollen bakom sig och är alltså tillbaka i landets tredje högsta serie. Inför säsongen har har man fått in flera spelare, en som sticker ut lite extra är Christian Moses som senast förra året tillhörde Vasalund. Assyriska FF, kända för sitt dynamiska spel och starka kollektiv, har haft en relativt stabil säsong hittills. Man har efter sju omgångar skrapat ihop hela 14 poäng och är med i toppen av tabellen. Man har även tre raka segrar bakom sig där man bland annat slagit två topptippade lag i årets Ettan som Vasalund IF och FC Stockholm och båda vinsterna kom på Södertälje Fotbolls arena. 

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-match”erna under säsongen.

Assyriska FF –  Örebro Syrianska IF
12 maj, 16.00 – Ettan Norra
Södertälje Fotbolls Arena

Loading

Mattias Kurt
maj 11, 2024