Imorgon lördag åker Örebro Syrianska till huvudstaden Stockholm, där det väntar bortamatch mot tabellsexan Vasalund IF i omgång sex med matchstart 18.00 på Skytteholms IP. Matchen sänds på ettanplay.se

Syrianska kommer senast från en stark prestation mot AFC Eskilstuna hemma. En match där man trots ledning inte kunde hålla ifrån AFC Eskilstuna, utan det blev delad poäng till slut. Spelet de senaste omgångarna har lyft sig betänkligt och vi hoppas att laget kan fortsätta trumma på med samma frenesi. Nu jobbar vi för första bortasegern för säsongen.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Steg för steg rullar vår utvecklingsprocess vidare. Det är otroligt glädjande att se hur spelarna vecka för vecka blir bättre och bättre i sin roller och som lag. Senaste hemmamatchen mot AFC var i stora delar av matchen en riktigt bra prestation av oss. Vi blir tryggare och tryggare i spelet med boll och det gör att vi inte behöver vara i försvar i lika stor utsträckning som tidigare matcher mot starkt motstånd. Det är även så att vi kan se tydliga positiva tendenser i spelet bakom motståndarens backlinje och i hur vi bemannar motståndarens straffområde när vi kommer runt på kanterna. I matchen mot AFC så var det olyckliga omständigheter vid två tillfällen som satte oss i en prekär situation. Laget svarar upp bra och vi skapde en ihållande press mot AFC´s försvarslinje under den andra halvleken. Det tar dock ända till matchminut 90 innan kvitteringen kommer. Under övertidsminuterna så skapar vi ytterligare 2-3 bra chanser men vi lyckas inte avgöra matchen utan fick nöja oss med en poäng vid det tillfället. AFC som har ett spännande lag och ett antal spelare som individuellt håller en mycket hög nivå kommer under året plocka en hel del poäng. Ett lag som sannolikt kommer landa topp 5 när serien räknas samman i november.

Ny vecka, ny match och nya möjligheter står för dörren. Vi åker till Stockholm och Solna under lördagen för att ta oss an en av favoriterna till seriesegern, Vasalunds IF. Vasalund som kommer från en överraskande 1-0 förlust hemma mot IF Karlstad kommer med all säkerhet vara 100% laddade för revansch när domaren blåser i pipan på klassiska Skytteholms IP. Vasalund likt AFC har även de ett antal mycket skickliga spelare som har erfarenheter från Superettan och Allsvenskan. Vi kommer behöva leverera en prestation på vår högsta nivå för att kunna matcha Vasalund och slåss om åtråvärda poäng. Konkurrensen tätnar på ett antal av positionerna hos oss och det kommer hela tiden krävas att varje spelare gör bra prestationer på match och träning vecka ut och vecka in. Vi vill fortsätta se hur vi utför prestationer där vi kan hålla i spelet genom bra försvarsspel och kontrollerat spel med bollen över längre tid i matcherna. Vi vill även se hur våra forwards bygger vidare på sitt spel tillsammans med mittfältare och wingbacks. Kan vi få dessa relationer att samverka med varandra ännu lite bättre så kommer nästa steg för Örebro Syrianska IF kunna tas inom kort. Det ska bli vansinnigt spännande att se om vi har kapaciteten att göra ytterligare en gedigen insats mot ett riktigt bra Vasalunds IF under lördagen.  

Läget i truppen:
Isak och Oscar fortsatt i rehab. Viktiga steg tas varje vecka. Emanuel jobbar även han på med sin rehab och närmar sig bollövningar med laget. Gissningsvis är det 3-4 veckor kvar innan fotboll är aktuellt på allvar. Daniel skadade knät senast, i skrivande stund är det osäkert gällande hans skada. Vi hoppas få tydliga besked inför fredagens träning.

Stockholmslaget Vasalund ligger sexa inför omgången och jagar en topplacering. Vasalund har i år tagit sex poäng på hemmaplan, där man varit sämre på bortaplan och endast tagit 1 poäng. Vasalund kommer senast från förlust på hemmaplan mot Karlstad Fotboll med 0-1. Förlusten innebär andra förlusten på fem omgångar och nu väntar Örebro Syrianska.

Sändning av match

Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Vasalunds IF – Örebro Syrianska IF
4 maj, 18.00 – Ettan Norra
Skytteholms IP

Loading

Mattias Kurt
maj 3, 2024