På fredagskvällen spelade Syrianska lika mot AFC Eskilstuna, på Mellringe IP. Det var en match som gick fram och tillbaka men en ny poäng in på kontot och efter fem spelade omgångar är rödgult fortfarande obesegrade på hemmaplan. Poängskörden är 6 poäng efter 5 spelade omgångar.

Örebro Syrianska började något trevande och lät AFC Eskilstuna vaska fram ett par chanser, som Amar Dzevlan gjorde fina räddningar på. Efter chanserna i de första minuterna tog Syrianska över spelet. Vi pressade ned AFC och nyförvärvet Edgar Navassardian avslutade ett fint anfall med att sätta 1–0. Efter 1-0 verkar det som att Syrianska slappnade av. Slappheten i försvarsspelet ledde till att AFC gör 1-1 och 2-1 på relativt kort tid. Det gör att vi går in i halvtid i underläge trots att Syrianska fört spelet.

I andra försökte Örebro Syrianska jaga en kvittering i 45 minuter, men skapade inga vassa chanser förens man kom in i slutänden av matchen. Daniel Josefsson klev ut med skada 15 minuter in i andra halvlek, vilket spädde på vår skadelista. Vi ökade trycket ordentligt när klockan närmade sig 90 minuter. Efter tumult inne i AFC:s straffområde, där Kalabane vinner boll och i röran får ut bollen till vår lagkapten Dino Salcinovic. Dino får på en fantastisk träff utanför straffområdet och bollen letar sig in i bortre krysset. Efter målet och kvitteringen fortsatte vi pressa stenhårt för ett vinstmål. Philip Malky drog ett tungt skott strax över i 96:e, Amadou Kalabane hade ett inlägg i ribban i 97:e, Navassardian ett skott från nära håll i 98:e och Mohamed Youla ett avslut i 99:e. Det ledde tyvärr inte till mål men vi fick med oss en poäng till slut och avslutade med stark karaktär.

En seger och tre oavgjorda på de fem första matcherna placerar Örebro Syrianska i mitten av ettan norra-tabellen. Härnäst väntar bortamatch mot Vasalund nästa lördag i Stockholm, 4 maj.

Örebro Syrianska IF – AFC Eskilstuna 2–2 (1–2)
1–0 (28) Edgar Navassardian, 1–1 (36) Hadi Noori, 1–2 (45+1) Love Björnson, 2–2 (90) Dino Salcinovic.
Varningar: –

Domare: Patrik Larsson, Borlänge.

Publik: 343 (Mellringe IP).

Örebro Syrianskas startelva: Amar Dzevlan – Felix Bindelöv, Amadou Kalabane, Amer Jusic – Mohammed Youla, Anton Ingves (91), Dino Salcinovic, Daniel Josefsson (65), Ibrahim Habib (91) – Moshtaq Ahmadi, Edgar Navassardian.
Avbytare: Philip Malky (65), Torre Rafael (88), Swaibou Conta (91), Tyson Afshari, Henry Hertzman, Abdikhaliq Mohamud, Karl Serrano Torstensson (mv).

Loading

Mattias Kurt
april 27, 2024