I morgon eftermiddag är det dags för Ettan Norras nionde omgång och även denna spelas borta i Stockholm. Örebro Syrianska gästar Täby FK på Tibblevallens naturgräs, med avspark 16.00. Matchen går att se på ettanplay.se

För Örebro Syrianskas vidkommande har laget nu hunnit ladda om efter segern senast mot Assyriska FF där man i slutskedet vände och vann på Södertälje fotbollsarena. Man hade även match mitt i veckan i Svenska cupen där man tyvärr åkte ut på straffar mot BK Forward, efter svag insats. Men formen ser annars lovande ut och ambitionen är så klart att förlänga sviten i Ettan över helgen mot Täby FK. Nio poäng efter åtta omgångar är en godkänd insats men vi tror på mer.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en strålande prestation under andra halvlek mot Assyriska FF som ledde till tre viktiga poäng att packa in i spelarbussen från Södertälje fotbollsarena i söndags, så lämnade insatsen mot BK Forward i onsdags en hel del frågetecken. Vi som ledare och som grupp behöver jobba vidare på teman som återhämtning både fysiskt, mentalt och inte minst att förstå vikten av att varje match är en ny match. Bra prestationer bygger självförtroende, självförtroende vinner nya matcher men nya matcher vinner vi inte om vi förlorar vår ödmjukhet och fuskar med förberedelser eller inte har 100% fokus på vårt uppdrag. Vårt uppdrag är alltid ny träning, ny match, kom väl förberedd för att göra allt jag kan för att ge mig själv och mitt lag bästa möjliga chans att vinna varje enskild match. Vi är inne i en bra process gemensamt så det blir särskilt viktigt att vi kommer upp tillsammans som grupp och gör en bra prestation på lördag borta mot Täby. Täby som har startat seriespelet lite sämre än vad vi hade förväntat oss. Ett lag som vill spela från sin målvakt med bra rörelse, en del platsbyten och lite annat spännande. De har inte haft marginalerna med sig hittills. Deras arbetssätt kommer sannolikt leda till att dom på längre sikt kommer plocka fler och fler poäng. Vi får hoppas att det inte lossnar för dom redan nu på lördag. För vår egen del så vill vi givetvis se mer av det vi såg under andra halvlek och framförallt sista 30 minuterna mot Assyriska. Vi sitter ihop bra i vårt försvarsspel och vi tvingar Assyriska till svåra beslut. Spelet med boll håller en bra nivå och vi kan kontrollera spelet med ett bra bollinnehav utöver vårt försvarsspel. Vi fortsätter att bygga relationer i vårt spel in mot motståndarens straffområde. Timingen blir bättre och bättre i det vi gör. Det handlar om att fortsätta ta rätt beslut i spelet med boll, kombinera med dina lagkamrater, ge bollen till den spelare som har det bästa läget. Kan vi fortsätta jobba med detta så är vi övertygade om att vi kommer producera fler mål framåt och med det kommer vi inte försätta oss i situationer där ett insläppt mål leder till förlust eller ens poängtapp.

Läget i truppen:
Kalle skadade sig i matchen mot BK Forward och kommer behövas en kortare rehabperiod. Daniel är borta resterande del av säsongen, Isac gjorde debut i onsdags mot BK Forward och är redo för fler minuter till helgen. Vi hoppas även Oscar ska vara redo för minuter i helgen, vi kommer göra en bedömning efter fredagsträningen. Emanuel kommer börja träna med boll under nästa vecka. Några är slitna efter tufft matchande med en skadedrabbad trupp. Vi kommer göra bedömningar efter fredagens träning på några stycken.

Täby FK har haft en tuff start på sin Ettan säsong genom att ha en vinst, tre oavgjorda och fyra förluster efter åtta omgångar och har skrapat till sig sex poäng. Matchen senast borta mot Nordic i Södertälje var en tuff uppgift redan efter sexton minuter låg man under med 2-0 och som matchen slutade till slut 3-1. Anfallaren Lukas Sunesson är anfallaren i Täby som man ska ha lite extra koll på efter åtta omgångar har han nätat fyra gånger och leder den interna skytteligan i Täby.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Täby FK –  Örebro Syrianska IF

18 maj, 16.00 – Ettan Norra
Tibblevallen

Loading

Mattias Kurt
maj 17, 2024